Tämäpä yllättävää! Nämä vaihtoauton ominaisuudet painavat ostajan vaakakupissa nyt entistä enemmän

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Vaihtoautomyyjä vinkkaa: Kun olet ostamassa käytettyä autoa, tarkista nämä asiat ennen ostopäätöstä.

Luotettavuus ja turvallisuus pitävät pintansa vaihtoautojen tärkeimpinä hankintakriteereinä. Korona-aikana kaksi muuta ominaisuutta on kuitenkin nostanut merkitystään.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla siitä, millaisessa arvossa miehet ja naiset pitävät käytetyn auton eri ominaisuuksia.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämässä Suomalaiset autokaupoilla 2021 -kyselytutkimuksessa paljastui, että naiset ovat miehiä vaativampia asiakkaita autokaupoilla, sillä lähes kaikki auton ominaisuudet olivat naisille tärkeämpiä valintakriteereitä kuin miehille.

Samaisessa tutkimuksessa selvitettiin näiden ominaisuuksien tärkeyttä myös ihan yleisesti.

Kaksi ominaisuutta ylitse muiden, korona-aikana kaksi nousijaa

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät auton tärkeimpänä ominaisuutena luotettavuutta. Sitä pitää erittäin tärkeänä seitsemän vastaajaa kymmenestä (69 %), kun taas turvallisuus (61 %) ja miellyttävät ajo-ominaisuudet (53 %) koetaan erittäin tärkeiksi seuraavaksi useimmin.

– Luotettavuus ja turvallisuus ovat aina kärjessä, kun suomalaisilta kysytään auton tärkeimmistä ominaisuuksista, Kamuxin Suomen aluepäällikkö Kari Pietarila kertoo yhtiön tiedotteessa.

Pietarilan mukaan on erityisen mielenkiintoista, että tavaratilan suuruus ja sisätilojen muunneltavuus ovat kasvattaneet merkitystään vuodentakaisesta.

– Trendi linkittyy todennäköisesti pandemia-aikana lisääntyneeseen sukulaisvierailujen, mökkimatkojen ja muualta kuin kotoa tehtävien etätöiden määrään. Tällöin autossa pitää olla tilaa hieman pidemmänkin vierailun vaatimalle tavaramäärälle, hän toteaa.

Merkitystään viime vuodesta ovat hieman menettäneet käyttökustannusten edullisuus sekä luoton alhainen korko.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat