Tämä korona-ajan hitti haukkasi peräti viidenneksen autoliikkeen vuosimyynnistä: "Ostavat heti"

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Oletko ostamassa käytettyä autoa? Älä sorru perusmokiin!

Autoliike J. Rinta-Jouppi kertoo tiedotteessaan, että hieman alle 13 000 euron hintaisille muutaman vuoden vanhoille vaihtoautoille on autokaupoissa nyt kysyntää.

Suomessa myytiin vuonna 2020 yli 630 000 käytettyä autoa. Käytettyjen autojen kauppa jakautui suurin piirtein puoliksi autoliikkeiden ja kuluttajien keskinäisen kaupan välillä.

Autoliikeketju J. Rinta-Jouppi kertoo maanantaisessa tiedotteessaan, että sen viime vuoden myydyimmät käytetyt autot olivat vuosimalliltaan 2017 ja 2016. Ne muodostivat yli 20 prosenttia ketjun vaihtoautomyynnistä.

Koko vuoden aikana myytyjen vaihtoautojen keskihinta oli 12 800 euroa. Yhtiön myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kertoo tiedotteessa, että tämän hintaluokan autoille on Suomessa kysyntää.

– Moni on valinnut sellaisen autonostostrategian, että odottavat mieleisensä uuden auton vanhenemista muutaman vuoden ja ostavat sen itselleen heti kun auto saapuu vaihtoautomarkkinoille, Ala-Hakuni toteaa.

Viime kesänä J. Rinta-Joupin myymien autojen keskihinta nousi jopa 15 000 euroon.

– Vaikka koko vuoden 2020 toteutunut keskihinta ei näin korkealla pysynyt, on keskiarvo silti muutama tuhat euroa korkeampi kuin mitä aiempina vuosina on totuttu. Poikkeusajan tuomat säästöt peruuntuneiden lomien muodossa jättivät suomalaisille ylimääräistä rahaa käteen, jota kulutettiin vaihtoautokauppojen muodossa, yhtiön toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi kertoo samaisessa tiedotteessa.

Veikö viidenkympin villitys autokaupoille?

Vaihtoautoketju Kamux kertoi viime viikolla tuoreen Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimuksensa tuloksista. Kävi ilmi, että erityisesti yksi ikäryhmä suuntasi viime vuonna autokaupoille.

– Koronavuosi on kiihdyttänyt viidenkympin tienoilla olevien vastaajien autonhankintaa, Kamuxin maajohtaja Ilkka Virtanen kertoi yhtiön tiedotteessa.

Lähteet: J. Rinta-Jouppi, Kamux, Autoalan Tiedotuskeskus

Lue myös:

    Uusimmat