Ettehän hairahdu tähän harhaluuloon autokaupoilla? – "Voisi olla parempi, että ostopäätöksen tekijä olisikin rouva"

Millainen auto sopii ikäihmiselle? 7:34
Millainen auto soveltuu parhaiten ikäihmiselle? Videolla Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen antaa vinkkejä varttuneemmille autonostajalle.

Automyyjä romuttaa myytin naisista autokaupoilla.

Vaihtoautoketju Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimuksen mukaan naiset vaativat autoltaan paljon enemmän kuin miehet.

Yleisellä tasolla luotettavuus, turvallisuus ja ajo-ominaisuuksien miellyttävyys ovat asioita, joihin suomalainen perustaa autonostopäätöksensä, mutta isoimmat erot sukupuolten välillä liittyvät siihen, miten tärkeiksi erilaiset ominaisuudet koetaan.

Kamuxin mukaan sen kyselyyn vastanneet naiset pitivät lähes jokaista ominaisuutta selkeästi tärkeämpänä kuin miehet.

– Johtopäätös on, että naisasiakkaat vaativat autoltaan huomattavasti enemmän, kun taas miehet tuntuvat välittävän yksityiskohdista vähemmän, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Näin tärkeinä auton ominaisuudet koetaan

Otetaanpa muutama esimerkki.

Kuinka tärkeää on, että auto on kuntotarkastettu? Erittäin tärkeää 60 prosentille naisista, mutta vain 34 prosentille miehistä.

Miten suuri merkitys on sillä, että katsastus on tehty hiljattain? 51 prosenttia naisista pitää sitä erittäin tärkeänä, miehistä vain 35 prosenttia.

Auton luotettavuus oli erityisen tärkeä kriteeri 78 prosentille naisista, mutta vain 62 prosentille miehistä. 

Miellyttävät ajo-ominaisuudet? Erittäin tärkeä asia 60 prosentille naisista, 49 prosentille miehistä.

Naiset pitivät olennaisempana myös auton turvallisuutta, edullisia käyttökustannuksia, hyvää huoltohistoriaa ja jopa luoton korkoa.

Tutkimuksessa löytyi itse asiassa vain kaksi asiaa, jotka olivat tärkeämpiä miehille kuin naisille. Ne olivat tavaratilan riittävän suuri koko ja auton arvon säilyminen mahdollisimman hyvin.

– Jos joku vielä vuonna 2021 uskoo naisen valitsevan autonsa vain värin perusteella, niin tämä tutkimustulos viimeistään kumoaa sen harhaluulon. Kun ottaa huomioon naisten kovemman vaatimustason ostajina sekä heidän paneutumisensa yksityiskohtiin, monelle kotitaloudelle vaikuttaisikin olevan parempi, että ostopäätöksen tekijä olisikin rouva, Suomen aluepäällikkö Kari Pietarila sanoo Kamuxin tiedotteessa.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat