Mainos

Tämän näyn poliisit kohtasivat Järvilehdon turmapaikalla

Kun 300 hevosvoiman moottorilla varustettu vene törmää rajusti yli 80 kilometrin tuntinopeudella betoniin ja kiveen, veneestä ei jää paljon jäljelle.

Poliisin ottamat kuvat Jyrki Järvilehdon veneen turmapaikalta osoittavat, miten voimakas Jomalvikin kapeassa kanavassa tapahtunut törmäys puolitoista vuotta sitten oli. Kuvat julkaistiin oikeudenkäynnin alkaessa eilen.

Tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus kuuli todistajana rikosylikonstaapelia, joka oli alusta asti tutkimassa Jyrki Järvilehdon veneen turmapaikkaa Raaseporissa puolitoista vuotta sitten.

- Vene pirstoutui niin, että koko sen kansirakenne-elementti oli pirstoutunut pois, rikosylikonstaapeli Esa Korhonen kertoi törmäyksen voimasta.

Poliisit pyrkivät alusta asti selvittämään, mikä on ollut turman seurauksena kuolleen liikemiehen sijainti veneessä.

- Vainajan vamma pyrittiin kaarevuutensa puolesta sovittamaan veneen rattiin, mutta se ei siihen sopinut. Ratti oli leveämpi.

Sen sijaan vainajan vammat sopivat ylikonstaapelin mukaan täydellisesti kyytiläisen puolen rakenteisiin. Hän katsoo, että Järvilehdon ystävä on ollut kyytiläisen puolella istuvassa asennossa juuri ennen turmaa.

- Vasemman etupulpetin vasempaan reunaan vammat sopivat erinomaisesti, Korhonen selosti kuvia oikeudelle.

Järvilehdon puolustus on asiasta eri mieltä.

Keskiviikon uutiset:

Tiistain uutiset:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.