Mainos

Järvilehdon vaimon väitetty kommentti turmayönä: Nyt se paska valehtelee

Entisen F1-kuljettaja Jyrki Järvilehdon veneturman oikeudenkäynnissä kuultiin surmansa saaneen liikemiehen puolisoa. Edesmenneen avovaimo kertoi syyttäjän pyynnöstä turmaa edeltäneen illan tapahtumista.

Kesäkuinen päivä puolitoista vuotta sitten oli ollut kaunis ja lämmin. Järvilehto oli pyytänyt tuttavapariskunnan lapsineen kylään illanviettoa varten.

Jossain vaiheessa iltaa seurue oli lähtenyt Järvilehdon veneellä läheiseen Sandnässuddin satamaan, jossa on suosittu kesäterassi. Reissussa kului noin tunti, jonka jälkeen miehet päättivät lähteä vielä yhdessä ravintolaan venematkan päässä sijaitsevaan Tammisaareen.

Puolisoja ei huolittu mukaan.

Oikeudessa kuulluun naisen mukaan Järvilehto ajoi venettä miesten lähtiessä laiturista. Rannalle jääneet vaimot yrittivät tavoittaa kaksikkoa illan aikana monesti.

- Yritin soittaa sinne, että tulkaa takaisin, tulkaa takaisin, laitetaan sauna päälle.

Miehiä ei kuulunut. Myöhemmin avovaimo sai puhelun.

- Löin ensin luuria korvaan, kun ajattelin, etten varmasti lähde hakemaan ketään. Se oli poliisi, joka kysyi missä olen.

Nainen sai kuulla avomiehensä kuolleen ja Jyrki Järvilehdon loukkaantuneen kotimatkalla. Nainen lähti kertomaan asiaa isäntäperheen vaimolle.

Tämä oli kuitenkin keskustellut asiasta jo puhelimitse ilmeisesti Jyrki Järvilehdon kanssa. Puhelimessa Järvilehto oli maininnut, että venettä kuljetti ystävä.

Edesmenneen avovaimo kertoi, että Järvilehdon vaimo oli jossain vaiheessa aamuyötä vielä kommentoinut miehensä sanomisia. Hän ei aluksi muistanut kommenttia sanasta sanaan, eikä halunnut toistaa kuulemaansa, mutta lopulta kommenttiin palattiin vielä.

- Hän (vaimo) sanoi, että "Nyt se paska valehtelee!".

Tämän jälkeen nainen puuskahti uupuneesti, ja oikeus päätti pitää ruokatauon. Järvilehto ei halunnut puhua asiasta salin ulkopuolella.

Ruokatauon jälkeen Järvilehdon puolustus ilmoitti, että Järvilehdon vaimoa tullaan huomenna kuulemaan asiassa todistajana.

Syyttäjä vaatii Järvilehdolle vankilatuomiota törkeistä rikoksista. Järvilehto kiistää kuljettaneensa turmavenettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.