Mainos

Todistaja: Järvilehdon vammat eivät tue makuuasentoa veneessä

Jyrki Järvilehtoa veneturman jälkeen hoitanut lääkäri kertoi oikeudessa Järvilehdon saamista vammoista. Erikoislääkäri Lauri Handolin oli käynyt syyttäjän pyynnöstä myös tutustumassa turmaveneeseen viime syksynä.

Järvilehto loukkaantui vakavasti onnettomuudessa, jossa hänen ystävänsä kuoli. Oikeudessa vammoista oli esillä rannemurtuma ja törmäyksestä aiheutuneet sisäelinvammat.

– Tieliikenteessä vastaavanlaisia rakko- ja suolivammoja nähdään ratin aiheuttamina, mutta tässä tapauksessa en voi näin sataprosenttisella varmuudella sanoa, Järvilehtoa hoitanut erikoislääkäri Handolin totesi.

– Pidän todennäköisempänä nähtyäni veneen ja vammat, että ne [vammat] ovat syntyneet ratin takana.

Todistajana kuultu lääkäri korosti, että hänen näkemyksensä perustuu todennäköisyyteen, sillä hän ei pysty vammojen perusteella sanomaan, oliko Järvilehto onnettomuushetkellä ruorissa vai pelkääjän paikalla.

Erikoislääkäri pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että Järvilehdon saama rannevamma olisi voinut syntyä henkilön ollessa nukkumassa tai makuulla veneen lattialla törmäyshetkellä. Järvilehto on sanonut, että hän on todennäköisesti nukkunut veneessä.

– Rannemurtuma selittyy, jos ottaa kädellä vastaan, suojaa kädellä törmäämistä. Tyyppimurtuma syntyy, kun osataan ottaa vastaan iskua. Suojarefleksit kehittyvä ihmiselle jo lapsena, Handolin sanoi.

Lääkärin mukaan on siis todennäköisempää, että vammat ovat syntyneet istuma-asennossa rintamasuunta veneen kulkusuuntaan, sillä vammat ovat vartalon etupuolella.

Järvilehdon puolustaja kysyi lääkäriltä, onko mahdollista, että vammat olisivat voineet syntyä Järvilehdon paiskauduttua veteen. Lääkäri totesi, että Järvilehto on voinut saada osan vammoistaan myös silloin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.