Tämä on käytetyn kerrostaloyksiön keskineliöhinta Helsingissä

Käytettyjen kerrostaloyksiöiden neliöhinnat pysyttelevät keskimäärin yli 5 000 euron pääkaupungissa.

Käytettyjen helsinkiläiskerrostaloyksiöiden toteutuneet kauppahinnat nousivat huhtikuussa 2012 yli 5 000 euron neliöltä ja tuntuvat sitkeästi siellä myös pysyvän. CGI:n ylläpitämän kiinteistönvälittäjien hintaseurantapalvelun mukaan käytettyjen kerrostaloyksiöiden keskineliöhinnat olivat korkeimmillaan helmikuussa 2013, jolloin keskiarvo oli yli 5 450 euroa neliöltä.

Käytettyyn kerrostalokaksioon pääsi keväällä 2013 Helsingissä käsiksi keskimäärin noin 1 000 euroa neliötä kohden edullisemmin kuin yksiöön.

Käytetyn yksiön keskineliöhinta oli huhtikuussa Jyväskylässä vajaa 2 500 euroa, Oulussa noin 1 900 euroa, Tampereella noin 2 600 euroa ja Turussa noin 2 800 euroa neliöltä.

Kevään 2013 loppupuolella yksiöiden keskihinta koko Suomessa on vaihdellut molemmin puolin 3 000 euroa neliötä kohden.

– Edellä todetut keskiarvot ovat suuntaa antavia, eikä niistä voi suoraan päätellä, mikä on oman asunnon markkina-arvo. Mikäli olet osto- tai myyntiaikeissa, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä oman alueesi tuntevaan kiinteistönvälittäjään, joka tuntee oman alueen erityispiirteet ja pystyy tarkasti määrittelemään oman alueen hintatason, neuvoo KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.


MTV3/Jokakoti

Lähde: KVKL

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja