Tällä aikataululla loput Nokia-älypuhelimet päivittyvät Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on kertonut Twitterissä Nokia-älypuhelinten Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäpäivitysten aikataulusta.

HMD Global on aiemmin julkaissut Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäpäivitykset jo Nokia 8 Siroccolle, Nokia 8:lle, Nokia 7.1:lle, Nokia 7 Plussalle, Nokia 6.1:lle, Nokia 6.1 Plussalle ja Nokia 5.1 Plussalle. Lisäksi uusi Nokia 8.1 on varustettu heti Android 9 Pie -versiolla.

Nokia 5:n ja Nokia 3.1 Plussan osalta Android 9 Pie -päivitykset ovat alkamassa vielä tällä viikolla. Muiden vielä päivittämättömien mallien osalta aikataulu on seuraava:

  • Nokia 6: tammi-maaliskuu 2019
  • Nokia 5.1: tammi-maaliskuu 2019
  • Nokia 3.1: tammi-maaliskuu 2019
  • Nokia 2.1: tammi-maaliskuu 2019
  • Nokia 3: varhain huhti-kesäkuun 2019 aikana
  • Nokia 1: varhain huhti-kesäkuun 2019 aikana

Myös Nokia 6:lle päivitys on Juho Sarvikkaan mukaan tulossa aivan pian, kunhan Dolby-äänentoiston osalta sertifiointi saadaan vielä valmiiksi.

Mielenkiintoisesti ja yllättäen HMD Globalin listauksesta puuttuu Nokia 2 -puhelinmalli. HMD Global on kertonut aiemmin päivittävänsä kaikki toistaiseksi julkistamansa Nokia-älypuhelimet ajan myötä Pie-käyttöjärjestelmäversiolla, mutta puuttuminen listalta herättää nyt kysymyksiä Nokia 2:n osalta. Nokia 2 on tätä nykyä varustettu vielä Android Nougat -versiolla eli sitä ei ole päivitetty edes Pieta edeltävään Oreo-versioon.

Merkittävänä johtolankana Android 9 Pie -päivityksessä on muun muassa tekoälyn hyödyntäminen. ”Android 9 hyödyntää koneoppimisen voimaa tehdäkseen puhelimestasi älykkäämmän, yksinkertaisemman ja paremmin sinulle räätälöidyn”, toteaa Googlella Androidin kehityksestä vastaava Dave Burke julkaisusta kertoneessa blogimerkinnässä. Koneoppimista hyödynnetään muun muassa näytön kirkkauden mukautuvassa säädössä sekä akunkeston pidentämisessä. Lisäksi päivitys tuo monia pienempiä uudistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja