Tähtivahdilta rajuja syytöksiä NHL:n suuntaan, vaatii potkuja konkariluotsille – "Asioiden on muututtava"

Vegas Golden Knightsin tähtivahti Robin Lehner on antanut kovia kommentteja NHL:n synkistä epäkohdista omalla Twitter-tilillään.

30-vuotias Lehner nousi otsikkoihin viikonloppuna, kun hän päätti nostaa Twitter-tilillään esiin NHL:ssä vellovia epäkohtia. Ruotsalaisvahti syyttää monia NHL-seuroja kyseenalaisesta toiminnasta. Lehnerin mukaan useat NHL-seurat antavat pelaajilleen rauhoittavia lääkkeitä ilman lääkäreiden tai psykiatrien määräystä.

– Onko yleistä, että työpaikoilla annetaan työntekijöille rauhoittavia, kun he matkustavat? Eikö sen pitäisi olla psykiatrien tai lääkäreiden tehtävä? Tätä ei tapahdu Vegasissa, mutta tiedän monia muita joukkueita. Olen myös ollut sellaisissa joukkueissa, jotka tekevät niin, Lehner kirjoittaa.

Lehner kääntää syyttävän sormen Philadelphia Flyersia valmentavan Alain Vigneaultin suuntaan.

– Dinosaurus-valmentaja kohtelee ihmisiä kuin robotteja. Antakaa potkut näille dinosauruksille. Antakaa potkut Vigneaultille. Minulla on todisteita, Lehner jyrisee.

Lehner on kertonut avoimesti kärsineensä mielenterveysongelmista. Ruotsalaisvahti oli aikoinaan myös vieroitushoidossa lääke- ja alkoholiriippuvuuden vuoksi. Vieroituksessa Lehner sai tietää NHL-seurasta saamiensa lääkkeiden vaikutuksista.

– He sanovat antavansa lääkkeitä nukkumiseen, mutta vieroituksessa minulle sanottiin, että sen takia minulla ei ollut remunta kahdeksaan vuoteen.

Lehner on valmis keskustelemaan nostamistaan epäkohdista yhdessä NHL:n kanssa. Liiga vahvisti uutistoimisto AP:lle ottaneensa yhteyttä sarjan tähtivahtiin. Lehner vakuuttaa Twitter-tilillään, ettei hänen tarkoituksensa ole pilata NHL:n mainetta, vaan korjata sarjassa vallitsevia epäkohtia.

– Minä en valehtele näistä asioista. Minulla on tarinoita varastossa. Olen sataprosenttisesti NHL-fani. Rakastan jääkiekkoa ja haluan NHL:n olevan hieno. En yritä tuhota mitään, vaan tehdä sen, mikä on oikein. Asioiden on muututtava, Lehner painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat