Mainos

Taapero ehti antaa kuolevalle äidilleen viimeisen suukon: "Miten voit kertoa vauvallesi, ettei äiti tule kotiin?"

Äiti menehtyi pian hätäsektion jälkeen. 

Kuvassa taapero antaa suukon äitinsä otsalle. Tarina otoksen taustalla on surullinen: äiti Imogen Petrak menehtyi synnytyksen jälkeen, kertoo NTD-sivusto.

Meningokokkeja on useita erilaisia. Bakteeri voi aiheuttaa aivokalvotulehduksen, vaikean yleisinfektion tai jopa nopeasti kuolemaan johtavan verenmyrkytyksen. Meningokokki tarttuu ihmisestä toiseen pisaratartuntana.

Meningokokin aiheuttamat sairaudet ovat hyvin vakavia, ja oireiden ilmaantuessa hoitoon pitääkin hakeutua välittömästi.

Suomen kansallisessa rokotusohjelmassa rokote meningokokkitauteja vastaan kuuluu vain varusmiehille, joten riskialueelle matkustavan täytyy huolehtia rokotteen saamisesta itse.

Australialainen Petrak oli 36. raskausviikolla, kun hän sai vaikean korvatulehduksen. Petrak otettiin osastolle, missä perhe sai huonoja uutisia: Petrak oli saanut vaikean meningokokkibakteerin. 

Naisen tilan vuoksi lääkärit päätyivät hätäsektioon. Lapsi syntyi aamuyöllä. Hänen nimekseen tuli Eleanor Lilian Joy. Hänet vietiin vastasyntyneiden teho-osastolle.

Ongelmat eivät olleet ohi: synnytyksen jälkeen infektio levisi Petrakin aivoihin ja aiheutti aivovaurion. Lopulta hän menehtyi.

Vain minuutteja ennen Petrakin poismenoa perhe toi hänen luokseen perheen pojan, 17-kuisen JB:n. Poika suukotti äitiään otsalle, ja Petrakin ystävä Renee vangitsi tilanteen valokuvaksi.

Hän jakoi kuvan joukkorahoitussivustolle, jossa kerätään varoja hautajaiskuluihin ja perheen arkikuluihin tulevana vuonna.

– Hänen miehensä John jäi leskeksi kahden vauvan, 17-kuisen JB:n ja uuden keskosvauva Eleanorin kanssa. Olen häikäistynyt hänen voimastaan, hänen elämänkatsomuksestaan, hänen uskonsa ei horju käsittämättömistä olosuhteista huolimatta, Renee kirjoittaa.

– Heidän elämänsä on kääntynyt täysin päälaelleen… Miten voit kertoa vauvallesi, ettei äiti tule kotiin… En voi kuvitella kipua ja sydänsurua, menetystä, jota (he) nyt tuntevat.

Isän mukaan Eleanor-vauvalla on äitinsä huulet, korvat ja hiukset.

– Ikävöin vaimoani niin kovasti. Kun lähdin kotiin, hänen pakkaamansa matkalaukku oli auton takakontissa, eikä sitä tulla käyttämään koskaan. Kotona hänen ompelukoneensa on pöydällä, ja keskeneräinen ompelutyö Eleanorille. Jokainen suunnitelma, joka meillä oli, on vain… Pyyhitty pois. Hän oli auttajani, ja nyt hän on poissa, John kirjoitti aiheesta Facebookiin.

Sadan tuhannen dollarin keräystavoite täyttyi – ja ylittyi 20 000 dollarilla.

***

22:50

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.