F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Syy Valtteri Bottaksen nousutaistelua haitanneelle vialle selvisi – ”En edes halua ajatella mahdollisia seurauksia”

3:51
Valtteri Bottaksen nousu takarivistä oli lähellä tuottaa palkintopallisjoituksen Abu Dhabissa.

Erityisesti Valtteri Bottasta F1-kisan alussa häirinnyt vika avattavien takasiipien ohjausjärjestelmässä johtui palvelimen kaatumisesta, selvittää Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi.

Valtteri Bottas odotti turhaan hetkeä, että olisi saanut avata takasiipensä ohitustilanteissa lähdettyään poikkeuksellisesti matkaan viimeisestä lähtöruudusta.

Bottas oli määrätty joukon perälle jouduttuaan ottamaan käyttöön kauden sallitun määrän ylittävän moottorin Abu Dhabin kisaviikonlopun aikana.

Normaalisti takasiiven saa ottaa käyttöön jo muutaman kierroksen jälkeen, mutta tällä kertaa kuskit saivat ilmoituksen, ettei DRS-järjestelmää pystytä käyttämään teknisen vian takia.

Bottas pystyi kuitenkin kirimään kisassa jo viidennelle sijalle ilman takasiiven avaamista ennen kuin se lopulta tuli käytettäväksi 17 kierroksen jälkeen.

– Serveri kaatui. Ajanotto toimi silti yhä, kuten kaikki huomasimme, mutta tuo kaatui, ja me jouduimme ottamaan sen pois käytöstä, FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

FIA ei voinut ottaa järjestelmää takaisin käyttöön ennen kuin organisaatiossa oltiin täysin varmoja sen toiminnasta. DRS-järjestelmää on ohjattava etäyhteydellä, jotta kuskit avaavat siipensä vain niissä paikoissa, joissa sen käyttö on sallittua.

Kyse on myös turvallisuudesta, sillä takasiiven avaaminen väärässä esimerkiksi huippunopeassa mutkassa voi heittää auton arvaamattomasti ulos radalta.

– Suoraan sanottuna, en halua edes ajatella, mitkä sen seuraukset olisivat voineet olla. Ennaltaehkäisevä toimenpide oli sen välitön sammuttaminen kokonaan, Masi sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja