Valtteri Bottaksen nousu katkesi erikoiseen vikaan – FIA:n jumittanut järjestelmä vei palkintopallipaikan

Valtteri Bottaksen nousutaistelu viimeisestä lähtörivistä kohti palkintopallia jäi vajaaksi, vaikka Mercedes-kuski tavoitti Ferrarin Charles Leclercin aivan loppukierroksilla.

Bottas joutui lähtemään Abu Dhabin F1-kauden päätöskilpailuun viimeisestä lähtöruudusta, kun Mercedes oli joutunut vaihtamaan autoon moottorin, joka ylitti kauden sallitun voimayksiköiden määrän.

Suomalainen teki kuitenkin loistavan nousun aina nelossijalle asti. Leclercin Ferrari näkyi jo viimeisellä kierrokselle edessä, mutta matka loppui kesken.

Bottas uskoo, että palkintopalli olisi tullut, jos Kansainvälisen autoliiton FIA:n telemetriaongelmat eivät olisi estäneet avattavan takasiiven käyttöä peräti 17 kierroksen ajan. Ilman sitä ohitusten tekeminen on erittäin vaikeaa, mutta siitä huolimatta Bottas ehti tässä ajassa nousta kisassa jo viidenneksi.

– Tuntui, ettei olisi voinut enempää saada irti siitä. Mielestäni meni tosi hyvin, ja vaikka alussa ei ollut melkein 20 kierrosta DRS käytössä, niin silti pystyi joitain ohituksia tekemään.

– Jos se olisi toiminut normaalisti, niin varmasti olisin nopeammin pystynyt nousemaan, ehkä podiumkin olisi ollut mahdollinen, Bottas kommentoi C Morelle.

Bottas olisi voinut olla loistavissa asetelmissa, jos kisassa olisi nähty edes yksi turva-autotilanne. Nyt kisa vietiin siististi läpi, joten Bottaksen mahdollisuudet olivat vähissä.

– Ei kuitenkaan ollut kauheasti mitään tapahtumia, niin minusta sinänsä ihan hyvä kisa, Bottas tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat