Syötkö juustoa? Tämän takia se kannattaa!

Tutkimusten mukaan juuston syönnillä on yllättäviä, positiivisia terveyshyötyjä.

Tiesitkö, että juustoa säännöllisesti syövillä ihmisillä on noin 12 prosenttia pienempi riski sairastua kakkostyypin diabetekseen kuin niillä, jotka eivät syö juustoa? Englantilaisen ravitsemusklinikan tutkimuksissa huomattiin myös jogurtilla ja hapanmaitotuotteilla olevan positiivinen vaikutus terveyteen.

Tutkimustulokset saatiin kahdeksan Euroopan maan terveystiedoista, joka käsitti yli 340 000 ihmistä. Mielenkiintoista onkin, että tutkimustulokset vaihtelivat hieman maittain: Esimerkiksi Ranskassa juuston syönnillä todettiin olevan diabetesriskiä alentava ja Iso-Britanniassa puolestaan nostava riski. Tämä saattaa tutkijoiden mukaa johtua siitä, että maissa syödään erityyppistä juustoa.

Juusto ei ole haitaksi kolesterolille?

Norjalaistutkijat havaitsivat jo keväällä juustossa piilevän diabetesta ennaltaehkäiseviä tekijöitä. The Oslo Heart Studyn tutkijat löysivät juuston suotuisan vaikutuksen metabolisen oireyhtymän riskitekijöihin. Metabolinen oireyhtymä edeltää kakkostyypin diabetesta ja lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Vuoden 2011 lopulla julkaistun Kööpenhaminan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan juuston syönti ei ole samalla tavalla haitaksi kolesterolitasoille kuin muiden eläinrasvoja sisältävien tuotteiden syönti. Tutkijoiden mukaan juustoa ei pitäisikään laittaa samaan kategoriaan voin kanssa.

Lähde: NHS.uk

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat