Tuore tutkimus paljasti jotain ikävää ranskalaisista perunoista.
Ranskalaiset perunat ovat monelle suosituin tapa nauttia perunansa, mutta kannattaa ehkä harkita tapojen muuttamista.
Harvardin yliopiston tuore tutkimus osoittaa nimittäin, että ranskalaisten liiallinen syöminen on yhteydessä merkittävästi suurempaan diabetesriskiin, kertoo National Geographic.
BMJ-julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tutkijat analysoivat 205 000 sairaanhoitajan ja terveydenhuollon ammattilaisen itse raportoimia ruokavaliotietoja liki neljän vuosikymmenen ajalta. Kyseessä oli yksi kattavimmista perunan saantia ja diabetesta koskevista tutkimuksista tähän mennessä.
Seurannan aikana yli 22 200 osallistujaa sairastui tyypin 2 diabetekseen.
Lue myös: Keuhkosyövän riski voi kasvaa, jos syöt näitä ruokia
Kolme annosta viikossa yhteydessä diabetesriskiin
Tutkimuksen tulokset osoittivat, että heillä, jotka söivät kolme annosta keitettyjä tai muussattuja perunoita tai uuniperunoita viikossa ei nostanut tyypin 2 diabeteksen riskiä merkittävästi. Ranskalaisia perunoita kolmesti viikossa syövillä riski oli kuitenkin 20 prosenttia korkeampi.
