Puoli kiloa päivässä ei todellakaan ole turhanpäiväinen ohje hedelmien ja vihannesten syöntiin. Kun vielä kiinnität huomiota siihen, että tuo puoli kiloa sisältää vihreitä lehtivihanneksia ja lisäät mukaan annoksen pähkinöitä, kiittävät siitä erityisesti aivosi.
Kippari-Kalle saattoi olla oikeilla jäljillä, kun nautti ravinnokseen pinaattia.
Uusi tutkimus nimittäin sai selville, että runsaasti magnesiumia sisältävää ravintoa syövien ihmisten aivoissa näkyi vähemmän ikääntymiseen liittyvää aivojen kutistumista. Heillä oli myös vähemmän merkkejä aivojen valkoisen aineen rappeutumisesta, mitä pidetään merkkinä aivojen vanhenemisesta, kertoo Insider.
Vaikutukset havaittiin erityisesti naisilla ja etenkin vaihdevuosien läpikäyneillä naisilla.
The European Journal of Nutrition -verkkoalustalla julkaistu tutkimus analysoi noin 6000 isobritannialaisen terveystietoja. Australian kansallisen yliopiston tutkijat mittasivat, kuinka paljon 40–73-vuotiaat osallistujat saivat ruokavaliostaan magnesiumia syömiensä vihreiden lehtivihannesten mukana.
