Rakastatko pinaattilettuja? Kokeile myös tätä edullista herkkua – aivan liian vähän käytetty terveyspommi

Pinaattiletut
Pinaattiletut ja nokkosletut on helppo tehdä itse. MTV

Pinaattiletut ovat yksi suosituimmista suomalaisista kouluruoista sekä kauppojen valmisruokatuotteista vuodesta toiseen. Niitä on helppo tehdä myös kotona itse. Testaa lettuja myös kevään nuorista nokkosista!

Suomalaiset ostavat vuosittain valtavia määriä valmispinaattilettuja kaupoista. Pinaattilettujen valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. 

Lounasruokaloiden suosikki 

Suomalaiset rakastavat pinaattilettuja ja ne ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneet osaksi lounasruokaloiden tarjontaa, niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin. Fazer Food Servicesin vuoden 2019 lempilounasruokakyselyssä selvisi, että pinaattiletut ovat yhä kymmenen suosituimman lounasruoan joukossa.

Pinaattilettujen valmistaminen on superhelppoa! Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Hyödynnä kevään terveyspommi, nokkonen!

Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.

Martat muistuttavat, että nokkonen ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175–200 milligrammaa per 100 grammaa syötävää kasvinosaa, kun pinaatissa vastaava arvo on 45 milligrammaa.

Ruoaksi valmistettaessa nokkoset on hyvä ensin kiehauttaa vähässä vedessä noin 30 sekunin ajan, ja valuttaa ne hyvin siivilässä. Nokkosia voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, keittoihin, munakkaisiin, ohukaisiin, piirakoihin, suolaisiin kekseihin ja sämpylätaikinoihin. 


8:11


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja