Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rakastatko pinaattilettuja? Kokeile myös tätä edullista herkkua – aivan liian vähän käytetty terveyspommi

Pinaattiletut ja nokkosletut on helppo tehdä itse.
Pinaattiletut ja nokkosletut on helppo tehdä itse.MTV
Julkaistu 01.06.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pinaattiletut ovat yksi suosituimmista suomalaisista kouluruoista sekä kauppojen valmisruokatuotteista vuodesta toiseen. Niitä on helppo tehdä myös kotona itse. Testaa lettuja myös kevään nuorista nokkosista!

Suomalaiset ostavat vuosittain valtavia määriä valmispinaattilettuja kaupoista. Pinaattilettujen valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. 

Lounasruokaloiden suosikki 

Suomalaiset rakastavat pinaattilettuja ja ne ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneet osaksi lounasruokaloiden tarjontaa, niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin. Fazer Food Servicesin vuoden 2019 lempilounasruokakyselyssä selvisi, että pinaattiletut ovat yhä kymmenen suosituimman lounasruoan joukossa.

Nappaa ohje: Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

Pinaattilettujen valmistaminen on superhelppoa! Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Hyödynnä kevään terveyspommi, nokkonen!

Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.

Martat muistuttavat, että nokkonen ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175–200 milligrammaa per 100 grammaa syötävää kasvinosaa, kun pinaatissa vastaava arvo on 45 milligrammaa.

Ruoaksi valmistettaessa nokkoset on hyvä ensin kiehauttaa vähässä vedessä noin 30 sekunin ajan, ja valuttaa ne hyvin siivilässä. Nokkosia voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, keittoihin, munakkaisiin, ohukaisiin, piirakoihin, suolaisiin kekseihin ja sämpylätaikinoihin. 

Lue lisää ohjeita nokkosten käsittelyyn: Mikä on, kun ei kelpaa? Terveyspommi odottaa juuri nyt nenäsi edessä syömistä: "Aivan liian vähän käytetty"

Nappaa ohje: Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

8:11Mitä ovat villiyrtit, ja mihin niitä voi käyttää? MTV Uutiset Live metsäretkellä Marttaliiton kanssa!

Lisää aiheesta:

Alle euron annokselta! Näin voit tehdä hittiarkiruoan entistäkin edullisemmin – oletko testannut?Oletko jo maistanut näitä? Terveellistä, edullista ja jopa perunaa parempaa: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt"Arkiruokahitti! Kesän paras keitto-ohje sisältää Sadun salaisen ainesosan: "Murustan sitä joukkoon kokonaisen paketillisen"Kokit kertovat pakasteruokien parhaat topit ja pahimmat flopit: "Mauttomia ja sohjoisia"Nyt loppui einesversion mikrotus: Näin vähällä vaivalla teet hittiruokaa, jota koko Suomi rakastaa – oletko jo testannut?Mitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!