Suomalaisvalmistaja selvitti pakastetuotteiden suosiota ja käyttötapoja. Pakastekasviksien ravintoarvoihin liittyy myös yleinen harhaluulo.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu, ruoan kallistuminen on näkynyt viime kuukausien aikana suomalaisten ostosvalinnoissa.
Helmikuussa kerrottiin, että esimerkiksi vihannesten ja hedelmien myynti on laskenut merkittävästi sekä K- että S-ryhmän kaupoissa. Rajuinta lasku on ollut muun muassa kurkussa, tomaatissa ja salaatissa, joissa hinnannousu on ollut poikkeuksellisen suurta.
Maaliskuun alussa vinkkejä edullisempiin ruokavalintoihin antoivat Huomenta Suomen haastattelussa Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen ja Terveystalon ravitsemusterapeutti Mari Aalto. Aalto vinkkasi ohjelmassa edulliset korvikkeet kurkulle ja tomaatille, ja muistutti myös näppärästä säästövinkistä.
– Pakastevihannekset ovat nyt jopa edullisempia kuin tuoreet, joten niitä ei kannata unohtaa.
Pakastekasvikset erityisesti nuorten suosiossa
Ovatko suomalaiset nyt siis siirtyneet pakastelaareille kasviksia hamuamaan? Suomalainen pakastetuotevalmistaja Apetit selvitti tuoreessa kyselytutkimuksessaan pakastekasvisten kulutustottumuksia ja käyttötapoja.

