Kourallinen pähkinöitä ja siemeniä päivässä voi vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitautiin.
Pähkinöiden ja siemenien lisääminen ruokavalioosi saattaa suojella sydäntäsi, kirjoittaa New York Post.
Norjalaistutkimuksen mukaan syömällä pienen määrän pähkinöitä ja siemeniä päivässä, voi vähentää riskiään sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
Food Nutrition Research -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan pähkinöitä ei tarvitsisi syödä päivittäin kuin kourallinen, eli noin 30 grammaa, jotta riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin olisi 20–25 prosenttia pienempi.
– Aikuiset syövät Pohjoismaissa vain noin 4 grammaa pähkinöitä päivässä. Moni ei syö pähkinöitä tai siemeniä laisinkaan, Oslon yliopiston tutkija Erik Kristoffer Arnesen kommentoi tiedotteessa.
