Supervihainen Max Verstappen kolmen tunnin yöunilla voittoon: "Kuuntelen vain itseäni"

Max Verstappen ajoi Meksikossa suvereeniin voittoon, vaikka paalupaikan häviäminen vei häneltä yöunet. Kisan jälkeen Verstappen näpäytti arvostelijoitaan uhmakkaana ja ilmoitti menestyvänsä siksi, koska tekee asiat omalla tavallaan.

Verstappen oli ollut harjoituksissa nopein, mutta jäi aika-ajoissa toiseksi moottorijarrutuksissa esiintyneen ongelman takia.

– Olin supervihainen. Nukuin vain kolme tuntia, hän paljasti.


Kisassa Verstappenilla ei ollut ongelmia. Voitto Mexico Cityssa oli hänelle toinen perättäinen.

– Nuo aika-ajofinaalin 75 sekuntia pois luettuna, oli koko viikonloppu todella hyvä, Verstappen ilmoitti.

Mikäli Verstappen olisi ajanut paalupaikalle, olisi hänestä tullut F1-historian nuorin paalupaikkamies. Aika-ajojen jälkeen Verstappen oli turhautunut, mutta kiisti kisan jälkeen, että turhautuminen olisi johtunut tästä ennätysasiasta.

– Turhautuminen johtui siitä, että minulla oli optimaalinen paketti taistella paalupaikasta, ja sitten tuli sama ongelma, joka oli ollut toisissa harjoituksissakin, ja siksi olin turhautunut. En ole täällä sijoittumassa täällä toiseksi tai kolmanneksi. Haluan voittaa ja saavuttaa paalupaikan.

– Ennätys ei ole minulle lopulta iso juttu. Pisteet jaetaan sunnuntaina ja se on tärkein juttu, hän jatkoi.


Verstappen teki alkukauden kisoissa useita virheitä. Kesäkuun alussa ajetusta Kanadan kisasta lähtien hänellä on mennyt kuitenkin hienosti. Voittoja on tullut kaksi ja palkintosijoja 12 kisasta peräti kahdeksan.

Verstappenin mukaan menestyksen taustalla on se, ettei hän välitä kritiikistä.

– Ero on siinä, että kuuntelen vain itseäni. Teen asiat omalla tavallani kaikesta kirjoittelusta huolimatta. En välitä.

Isältään Jos Verstappeniltakin Max-poika on saanut arvokkaan neuvon.

– Isäni kertoi minulle jo karting-aikoinani, että jos yliajoin tai tai jotain muuta, niin ”Max, vaikka et mielestäsi ajaisi riittävän kovaa, on se silti riittävän kova vauhti”. Joten se on tuntemukseni perusta, Max paljasti.


Lue myös:

    Uusimmat