Mainos

Supercellin perustajakaksikko yritti piilottaa jättitulonsa medialta: 32-vuotias Visa Forsten on nuorin kovatuloisimpien listalle kivunnut miljonääri

4:19
Katso videolta ketkä tienasivat eniten viime vuonna – suurin tili oli hulppeat yli 100 miljoonaa euroa

Peliyhtiö Supercellin perustajat ovat keikkuneet Suomen suurituloisimpien listalla useita vuosia, mutta tänä vuonna kaksi heistä päätti käyttää verottajan antamaa mahdollisuutta piilottaa verotietonsa medialle jaettavalta suurituloisimpien listalta.

Tulonsa medialta halusivat piilottaa Supercellin perustajiin kuuluvat Visa Forsten ja Nicholas Derome.

Forsten tienasi viime vuonna ansiotuloa 5,3 miljoonaa euroa ja pääomatuloja yhteensä 33 miljoonaa euroa, eli yhteensä 38,3 miljoonaa euroa.

Huikeat tulot tekevät vuonna 1987 syntyneestä Forstenista nuorimman, joka pääsi kovatuloisimpien listalle tänä vuonna.

Vielä vuonna 2017 hänen tulonsa olivat 17 miljoonaa euroa, joten hänen tulonsa lähes kaksinkertaistuivat. Hän näyttäisi olevan kuudenneksi eniten tuloja saanut suomalainen.

Myös Supercellin perustajiin lukeutuva Nicholas Derome tienasi viime vuonna ansiotuloa 2,2 miljoonaa euroa ja pääomatuloa 12,4 miljoonaa euroa, eli yhteensä 14,7 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2017 hän tienasi hieman päälle 19 miljoonaa euroa, joten tulot ovat tippuneet lähes viidellä miljoonalla. Hän oli tuolloin kuudenneksi parhaiten tienaava suomalainen. 

Deromen sijoitus verotietonsa julkaisseiden ja Visa Forstenin jälkeen olisi tänä vuonna ollut 18:s.

Verotietoja sai ensimmäistä kertaa piilottaa

Verohallinto kertoi viime torstaina, että medialle lähetettävistä suurituloisimpien listoista on poistettu 231 ihmisen nimet.

Yli 100 000 euroa tienanneet suomalaiset ovat pystyneet tänä vuonna ensi kertaa estämään tietojensa luovuttamisen "henkilökohtaisen erityisen tilanteen" nojalla.

Se voi tarkoittaa esimerkiksi jotain taloudellista, henkilökohtaista tai turvallisuuteen liittyvää syytä. Toistaiseksi verottaja ei ole yksilöinyt tätä tarkemmin mahdollisia tietojenluovutuksen estämisen syitä, eikä tiedotusvälineillä ole ollut mahdollisuutta arvioida niitä.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Forstenia tai Deromea kommentoimaan sitä, miksi he halusivat piilottaa verotietonsa medialle jaettavalta listalta.

Verottaja sai 231 hakemusta tietojen piilottamisesta ja kaikki hakemukset hyväksyttiin. Kaikki verotustiedot ovat kuitenkin yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta, joten salaisia ne eivät ole.

Lue lisää:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja