Äänieristettyjä tiloja valmistavan Frameryn nuori toimitusjohtaja takoi 20 miljoonan euron tulot – muutkin kolmekymppiset liikemiehet ansaitsivat huikeita summia

Tässä viime vuonna eniten tienanneet suomalaiset – suurin tili hulppeat yli 100 miljoonaa euroa 4:19
Katso videolta ketkä tienasivat eniten viime vuonna – suurin tili oli hulppeat yli 100 miljoonaa euroa

Viime vuoden tulokärjen nuorin on vuonna 1985 syntynyt Supercellin Visa Forsten. Hän ansaitsi viime vuonna ansio- ja pääomatuloina yhteensä 38,3 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Forstenin tuloista 5,3 miljoonaa euroa koostui ansiotuloista, 33 miljoonaa pääomatuloista.

Vuonna 2017 Forsten tienasi 17,3 miljoonaa euroa.

Koville sijoille viime vuoden tuloillaan ylsi myös vuonna 1988 syntynyt pirkanmaalainen Samu Hällfors. Hänen pääoma- ja ansiotulonsa viime vuonna olivat lähes 20,4 miljoonaa euroa. Hän sai pääosan tuloistaan pääomatuloina.

Hällfors on äänieristettyjä tiloja suunnittelevan ja rakentavan Frameryn toimitusjohtaja. Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners osti enemmistön Framerysta viime vuonna.

Startup-yhtiön perustajat tienasivat yli 14 miljoonaa

Kahdenkymmenen parhaiten tienanneen joukkoon mahtuu lisäksi vuonna 1988 syntynyt Aarni Rautava ja Simon Allaeys.

He molemmat tienasivat yli 14 miljoonaa euroa viime vuonna. Rautava ja Allaeys kuuluvat startup-yhtiö Kamun perustajiin.

Talouselämä kertoi viime vuonna, että hittipeli Fortnitesta tunnettu pelijätti Epic Games osti suomalaisen startup-yhtiön Kamun. Lehden mukaan Kamu, viralliselta nimeltään EasyAntiCheat Oy, tarjoaa pelikehittäjille työkaluja, joilla ne voivat estää peleissä huijaamista teknisillä keinoilla.

Yli 200 suurituloisen tiedot puuttuvat

Viime vuoden verotietoihin perustuva sadan tulokärki ei ole kattava, sillä medioille suoraan luovutetuista verotiedoista puuttuu ainakin yli 200 suurituloisen tiedot. Yli 100 000 euroa tienanneet suomalaiset ovat pystyneet tänä vuonna ensi kertaa estämään tietojensa luovuttamisen "henkilökohtaisen erityisen tilanteen" nojalla.

Medialle suoraan luovutetuista tiedoista ei käy ilmi, mille sijalle tulokärjessä tietojensa luovuttamisen estäneet sijoittuvat. Media saa heistä suoraan Verohallinnolta tietoonsa vain määrän sekä asuinmaakunnat.

Kaikki verotustiedot ovat yhä julkisia ja etsittävissä verotoimistosta, mutta osa tuntemattomammista nimistä voi jäädä löytymättä.

Lue myös:

    Uusimmat