Mainos

Suosituimmat sovellukset kuluttavat salaa akkua – tee nämä muutokset asetuksiin

Moni suosittu sovellus saattaa kuluttaa salakavalasti akkuvirtaa. Muutamalla vinkillä käytetyimpien sovellusten akun- ja datankulutusta voi kuitenkin pienentää.

Älypuhelimessa kannattaa ensin tarkistaa, mitkä sovellukset kuluttavat akkuvirtaa ja dataa kaikkein eniten. Yleensä tämä tieto löytyy puhelimen asetuksista. Lisäksi esimerkiksi iPhone-puhelimissa pystyy akkuvirran kulutusta mittaavan tilaston nollata, jolloin muutamien muutosten vaikutusta kulutukseen voi konkreettisesti tarkkailla.

Jos käytössäsi on Facebook, Instagram, Netflix, Snapchat, Spotify, Twitter tai YouTube, kokeile tehdä nämä muutokset sovellusten asetuksista säästääksesi akkuvirtaa.

Facebook: Kytke videoiden autoplay-toiminto pois päältä. Facebookin kohdalla viiden minuutin välein tapahtuva  päivitysvirran selaaminen kuluttaa luonnollisesti eniten akkua, mutta vieläkin enemmän akkua kuluu, kun sovelluksessa on päällä automaattinen videoiden toisto. Oikea asetus löytyy asetusten alta kohdasta Videot.

Twitter: Myös Twitter toistaa videoita automaattisesti, ellei asetusta kytketä pois päältä. Asetuksista oikea kohta löytyy datakäytön alta.

Instagram: Sovellus lataa ennakkoon kuvia ja videoita, jotta ne näkyvät heti, kun selaaja osuu niiden kohdalle päivitysvirrassaan. Toiminnon voi kuitenkin kytkeä pois päältä sovelluksen asetusten alta Matkapuhelindatan käytön kohdalta. Tämän jälkeen valitse ”käytä vähemmän dataa”.

Snapchat: Sovellus lataa ennalta Instagramin tavoin kuvia ja videoita. Tämän toiminnon voi kytkeä pois päältä asettamalla sovelluksen matkatilaan

YouTube: Videoiden laatu vaikuttaa huomattavasti sovellusten kuluttamaan akkuvirtaan. YouTuben asetuksista voi kuitenkin määrittää, että sovellus näyttää videoita HD-laatuisina vain langattomassa verkossa.

Netflix: Jos käytät sovellusta esimerkiksi tabletilla, voi videon laatua heikentämällä säästää akkuvirtaa. Asetusten alta löytyy kohta ”Matkapuhelindatan käyttö”, jonka alta voi valita heikomman laadun tilanteisiin, joissa akkuvirtaa haluaa säästää.

Spotify: Soittolistoja tai kokonaisia albumeita voi ladata laitteelle, jolloin niitä ei tarvitse enää toistaa suorana. Tämä säästää datankäyttöä sekä akkuvirtaa. Myös musiikin äänentoistolaatua voi muokata sovelluksen asetuksista.

Lähde: Cnet

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja