Suorista sanoista kohu – näin Anna Eriksson vastaa kritiikkiin

Laulaja on julkaissut pitkän kannanoton virallisessa Facebookissaan.

Anna Eriksson arvosteli viime lauantaina ilmestyneessä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä kovin sanoin musiikkibisnestä ja sen raadollisuutta.

– Täysin p**ka maailma. Olin niin suosittu kuin Suomessa voi olla, enkä saanut siitä mitään. Ehkä olisi pitänyt saada kusi hattuun, että olisi voinut edes pullistella. Ensimmäiset viisi vuotta menivät niin, että en edes tajunnut, mihin ne menivät. Tein yli 20 keikkaa kuukaudessa. Minulla oli kunnianhimoa ja näin, että tämä ei ole minun tieni, että ravaan noita ravintoloita läpi, Eriksson selitti haastattelussa.

Kommenteista on seurannut laajaa julkista keskustelua ja kritiikkiä. Nyt Eriksson on itse vastannut siihen virallisella Facebook-tilillään.

– Olen toisinaan miettinyt, miksi minulla on ollut valtava tarve puhua asioista rehellisesti ja suoraan. Jotenkin vain koen sen velvollisuudekseni ja haluan kantaa oman korteni kekoon siitäkin huolimatta, että se aiheuttaisi ärsytystä, Eriksson kirjoittaa.

Hän painottaa olevansa erittäin ylpeä urastaan ja siitä, että rakensi sen itsenäisesti.

– Nuorille tästä alasta haaveileville haluan osoittaa, ettei tarvitse tehdä niin kuin muut. Voi pitää kiinni periaatteistaan ja arvoistaan, voi muuttaa suuntaa, ja saa ja pitääkin olla kunnianhimoa. Jos suunnitelmissa on hetkellinen menestys viihdemaailmassa, kannattaa tehdä juuri niin kuin käsketään. Jos taas tähtäimessä on luoda jotain uutta ja omaa, on useimmiten paras vain pitää päänsä, hän jatkaa.

Erikssonin mielestä hänestä on julkisuuden perusteella muodostunut yksipuolinen kuva.

– Se, että kirjoitan musiikkini itse ja vastaan lähes kaikesta työhöni liittyvästä, nähdään liian usein haluna unohtaa iskelmätausta, vaikka näillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä keskenään. Jos tekee lauluja elämän vaikeista asioista on aina vain ”synkkä”. Jos arvostelee, on ”hankala”. Kärjistäminen kuuluu myös omaan persoonallisuuteeni, mutta se ei saisi koskaan muodostua pääasiaksi.

Lopuksi raskaana oleva Eriksson kiittä fanejaan tuesta ja kertoo raskauden sujuneen hyvin.

– Nyt vain pitäisi saada lapsi maailmaan ja siinähän sitä onkin pakertamista! Kaikki on mennyt hyvin tähän asti. Kiitos teille kannustuksesta ja kokonaisuuden ymmärtämisestä! Hän kirjoittaa.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat