Mainos

Suomessa tehdään historiaa: Ensimmäiset e-urheilijat valmistuvat tänä keväänä ammattiin

Ammattiopisto Prakticumista valmistuu tänä kevään ensimmäisenä e-urheilua opiskelleita datanomeja.

Virallisesti datanomiksi valmistuvat opiskelijat ovat ensimmäisten joukossa voineen valita e-urheilun valinnaiseksi aineeksi osana opintojaan. Opiskelijat ovat ensimmäisiä koko Pohjoismaissa.

Joukkoon kuuluvat 19-vuotiaat Simon Udd ja Jonathan Mattsson ovat suuntautuneet opiskeluissaan käytön tukeen. Kumpikin nuorista miehistä kertoo hyödyntävänsä oppimaansa myös tulevassa ammatissa:

– Pidin perheellisestä ilmapiiristä jota koululla rakennettiin niiden kolmen vuoden aikana, kun siellä opiskelin, ja e-urheilu toimi kirsikkana kakun päällä. Opin mielettömän paljon kurssilla, ja onhan se aina hauskaa kun pystyy sanomaan olleensa ensimmäisenä tekemässä jotain, Simon kertoo Praktikumin tiedotteessa.

Jonathan puolestaan toivoo pääsemänsä hyödyntämään johtamistaitoja, joita oppi Team  Prakticumin joukkuekapteenina. Jonathania odottaa edessään varusmiespalvelus, jonka jälkeen herra aikoo hakea rauhanturvaajaksi.

E-urheilua voi ensi syksystä lähtien opiskella Porvoon lisäksi myös Helsingin yksikössä. Prakticumin tuntiopettaja Karl Ögland kertoo toivovansa tulevaisuudessa voivansa tarjota 10–15 osaamispistettä e-urheilijoilleen. Käytännössä tämä määrä vastaisi samaa kuin mitä urheilulukiot tarjoavat urheilijoilleen tällä hetkellä.

 

Lähde: Prakticum

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.