Mainos

Suomessa jarrutellaan luonnonkosmetiikan tilastointia

Suomessa jarrutellaan luonnonkosmetiikan kulutuksen tilastointia. Tilastointi vaatisi luonnonkosmetiikkasertifikaattien käyttämistä.

Sertifikaattien laajempi käyttöönotto tarkoittaisi sitä, että aidot luonnontuotteet erottuisivat selvemmin luonnonmukaisella imagolla ratsastavista tuotteista.

Suomessa Teknokemian Yhdistys tilastoi kosmetiikka- ja pesuainemarkkinoita. Yhdistyksen jäsenissä on liuta tunnettuja kosmetiikkayrityksiä. Silmiinpistävää on, että niistä yksikään ei ole luonnonkosmetiikkayritys. Teknokemian Yhdistyksen jäsenyritysten tuotteista juuri mikään ei täyttäisi luonnonkosmetiikalle asetettuja kriteerejä ja sertifikaatteja.

Teknokemian Yhdistys on kosmetiikka- ja hygieniatuotteita sekä pesu- ja puhdistusaineita valmistavien teollisuus- ja tuontiyritysten edunvalvontajärjestö.

Kuluttajalta vaaditaan valveutuneisuutta

Luonnonkosmetiikan kulutuksen tilastointi ei käy käden käänteessä.

– Luonnonkosmetiikalle ei ole luotu yhtä maailmanlaajuista määritelmää ja luonnonkosmetiikan kriteeristö vaihtelee paljon, sanoo Pro Luonnonkosmetiikka ry:n hallityksen jäsen Maylis Karjalainen.

Kuluttajalta vaaditaan aktiivisuutta, mikäli hän haluaa tunnistaa sertifikaateista pätevimmät.

Mikään maa Euroopassa ei tällä hetkellä tilastoi luotettavasti luonnonkosmetiikan kulutusta. Yhden arvion mukaan Euroopassa kosmetiikasta arviolta 6 % on luonnonkosmetiikkaa. Tuosta kuudesta prosentista aidosti luonnonmukaisia tuotteita on vain 30 %.

Moni yritys on huomannut luonnonkosmetiikassa piilevän myyntipotentiaalin, ja tuotteita mainostetaan luonnosta inspiraationsa saaneilla mainoslauseilla. Harvalla yrityksellä on kuitenkaan halua investoida aidon luonnonkosmetiikan valmistamiseen.

Ulkomailla yrityksen koko ei ole kynnyskysymys, mikäli se haluaa kehittää luonnonkosmetiikkatarjontaansa. Sertifiointi vaatii tuotantolaitoksilta ja raaka-aineilta hyvin paljon, mutta pienetkin yritykset voivat saada ekosertifikaatin, jos ne hankkivat sertifioituja raaka-aineita tukkureilta ja teettävät tuotteet sertifioiduilla valmistajilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.