Mainos

Mistä luonnonkosmetiikassa on kyse?

Luonnonkosmetiikassa ei ole kyse vain kuluttajan mieltymyksestä luonnosta peräisin olevien ainesosiin. Luonnonkosmetiikan voi katsoa olevan kuluttajan tekemä eettinen valinta, joka tukee laajemmin ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä.

Kuluttajaa saattaa mietityttää tavallisen kosmetiikan ja pesuaineiden synteettiset kemikaalit, jotka joutuvat ympäristöön ja ihmisten elimistöön.

Sertifioitu luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä hajusteita tai synteettisiä väri- ja säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikka ei myöskään sisällä kovia, vaahtoavia pesutensidejä tai silikoneja ja mineraaliöljyjä.

Tavallisessa kosmetiikassa näitä synteettisiä hajusteita ja säilöntäaineita käytetään. Ne saattavat synnyttää yliherkistymisoireita.

Aito luonnonkosmetiikka eroaa tavallisesta markettikosmetiikasta myös siten, että sitä on huomattavasti kalliimpaa valmistaa kuin tavallista markettikosmetiikkaa. Raaka-aineet maksavat.

Pelkkä raaka-aineiden luonnonmukaisuus ei kuitenkaan riitä luonnonkosmetiikan määritelmäksi. Myös sosiaalisilla ja eettisillä valinnoilla on vaikutusta siihen, saako jokin tuote luonnonkosmetiikkasertifikaatin. Valmistusolosuhteilla, työntekijöiden kohtelulla, pakkausmenetelmillä ja pakkausten kierrätettävyydellä sekä kuljetusratkaisuilla on merkitystä.

Luonnonkosmetiikka on perinteistä kosmetiikkaa

Pro Luonnonkosmetiikka ry:n hallituksen jäsenen Maylis Karjalaisen mukaan perinteistä kosmetiikkaa edustaa nimenomaan luonnonkosmetiikka.

– Luonnon raaka-aineilla on hoidettu ihoa tuhansia vuosia.

Karjalainen sanoo, että myös luonnollista alkuperää olevat ainesosat voivat herkistää.

– Ei ole olemassa ei-herkistäviä aineita. Mutta luonnonkosmetiikassa ei ole kyse vain herkistävistä ainesosista, vaan ympäristöstä, eettisyydestä ja turvallisuudesta.

– Ainesosa, joka ei herkistä siten, että iho reagoi selvästi, voi kuitenkin piilevästi olla elimistössä paljon vaarallisempi, muun muassa karsinogeeninen tai sukusoluja vähentävä eli lisääntymiskykyä heikentävä, Karjalainen sanoo.

Karjalainen on Pro Luonnonkosmetiikka ry:n perustajajäsen. Nykyisin hän toimii luonnonkosmetiikkayrityksen palveluksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.