Suomen vanhin virvoitusjuoma repäisee: Pommac vaihtaa väriä

Juhlajuomana tuttu perinteinen Pommac saa ensimmäistä kertaa rinnalleen uuden maun.

Hartwall lanseeraa kevään ja kesän kausituotteeksi uuden juhlajuoman: vaaleanpunaisen Pommacin. Pommac Rosé saa rosé-viinien tapaan makunsa punaisista marjoista. Pommac on Suomen vanhin virvoitusjuoma ja sitä on nautittu maassamme jo lähes sadan vuoden ajan.

Pommac Rosé on kaikkien aikojen ensimmäinen uutuusmaku Pommac-tuoteperheessä. Hartwallin mukaan juoma sopii sellaisenaan alkoholittomaksi maljaksi tai vaikka juhlaboolin ainesosaksi. Pommac Rosé saa värinsä ja makunsa herukoista ja karpaloista.

Perinteinen Pommac lasipulloon

Sekahedelmäjuoma Pommac on ollut Suomen suosituimpien virvoitusjuomien joukossa jo vuosikymmenien ajan. Tänä keväänä Pommacia on saatavilla vähittäiskaupoissa myös 0,275 litran lasipullossa.

Pommacin maku saadaan aikaan alkuperäisellä, vuosikymmenten takaisella reseptillä. Juomaa kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kolmen kuukauden ajan.. Juoman salainen resepti kostuu seitsemästä eri marjasta ja hedelmästä.

Myös Pommac Rosén valmistusmenetelmä vastaa alkuperäisen Pommacin valmistusta.

Suomen vanhin virvoitusjuoma

Pommac saapui Suomeen Ruotsista 1930-luvun alussa, ja se on Suomen vanhin edelleen valmistettava virvoitusjuoma. Ruotsissa Pommacia on nautittu vuodesta 1919 lähtien. Pommacin nimi on syntynyt sanoista Pommery ja Cognac, joilla viitataan juoman shampanjaa muistuttaviin ominaisuuksiin sekä konjakille tyypilliseen tammitynnyrikypsennykseen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat