Suomen maajoukkuekonkarin ura päättyi ikävällä tavalla – "Montaa kivutonta päivää ei ole ollut"

10:52
Lentopalloliiton ja Koripalloliiton toimitusjohtajat vierailivat torstaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa seurojen huolestuttavasta tilanteesta..

Urheilijan ura voi loppua monella eri tavalla. Mestaruuteen, kirvelevään tappioon tai loukkaantumiseen. 

Tähän kevääseen lopettaneet urheilijat joutuivat päättämään uransa odottamattomasti. Koronavirus ja sen uhka pakotti pysäyttämään palloilusarjat kuin seinään.

Lentopallon Mestaruusliigassa yksi lopettaneista oli lähes 500 liigaottelun ja yli 250 maaottelun yleispelaaja Olli Kunnari.

–  Hämmentävä kokemus. Viimeisessä ottelussa (viime viikon perjantaina Hurrikaania vastaan) pelasimme ilman katsojia, ja merkit kauden päättymisestä olivat ilmassa, VaLePa Sastamala Tamperetta edustanut Kunnari kertoo STT:lle.

VaLePa koki yhtä aikaa kaksi kovan luokan lopettamista, kun pitkän uran ulkomailla tehnyt ja yli 200 maaottelua pelannut hakkuri Mikko Oivanen päätti niin ikään uransa.

Helmikuussa 38 vuotta täyttäneen Kunnarin lopettamispäätös kypsyi kauden mittaan.

–  Vaivat veivät suurimman ilon tekemisestä. En pystynyt harjoittelemaan enkä pelaamaan täysipäiväisesti. Montaa kivutonta päivää ei ole ollut. Viime kauden jälkeen polveni leikattiin, ja se tuli kuntoon. Tällä kaudella on ollut monenlaista muuta vaivaa, Kunnari taustoittaa.

Kunnari toi menestyksen VaLePaan

Meriittejä Kunnarilla riittää. SM-kullan hän pokkasi kuudesti, joista viisi tuli 2010-luvulla VaLePassa. Maajoukkueen luottopelaajana hän saavutti vuoden 2007 EM-kisoissa historiallisen neljännen sijan ja 2014 MM-kisoissa yhdeksännen sijan. Ulkomailla Kunnari pelasi Ranskassa, Puolassa, Kreikassa ja Turkissa.

–  Henkilökohtaisesti paras kauteni oli 2008–2009 Puolassa (Olsztynin joukkueessa). Olin joukkueen ainut ulkomaalaispelaaja ja sain pelata hienossa roolissa, Kunnari muistelee.

Kunnari ei ikinä pitänyt meteliä itsestään, vaikka pelitaidot kestivät vertailun moniin lajihuippuihin. Sattumaa ei liene sekään, että sen jälkeen kun Kunnari palasi Suomeen ja siirtyi VaLePaan, seura on ollut joka kausi mitaleilla.

–  VaLePan seurahistorian ensimmäinen mestaruus 2012 oli paikkakunnalle iso juttu. Koko kaupunki juhli mestaruutta, Kunnari tunnelmoi.

–  Meillä napsahti 2010-luvulla moni osa-alue kohdilleen. Sen vuoksi olemme hallinneet liigaa. On ollut hienoa olla mukana VaLePan menestyksessä.

Ärsyttävä "rulla" osana hyökkäysvalikoimaa

Pelaajana Kunnari on ollut teknisesti taitava: hän on viljellyt useasti aloituksissa ja iskuissa vastustajille äärimmäisen ärsyttävää "rullaa" eli löysää lyöntiä.

–  Olen nauttinut monipuolisen hyökkäysvalikoiman kehittämisestä. Vuosien varrella roolini on vaihdellut. Ranskassa ja Puolassa kannoin isoa hyökkäysvastuuta. Kreikassa rooli vaihtui vastaanottopainotteisemmaksi, samoin kuin maajoukkueessa, hän kertaa.

Kunnari saatetaan hyvinkin nähdä lentopallotoiminnan parissa jatkossa.

–  En ole vielä tehnyt päätöksiä tulevaisuudesta. Katsotaan, mitä on tarjolla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja