Suomalaiset taklaavat stressiä alkoholilla ja herkuilla – THL:n tutkimus nostaa esille ikävät seuraukset

Alkoholilla ja ruoalla on stressiä lieventäviä vaikutuksia, mutta niiden ei pitäisi olla ensisijainen apukeino stressin hallintaan. THL:n seurantatutkimuksen tulokset pureutuvat seurauksiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan alkoholi lihottaa erityisesti stressaavia suomalaisia miehiä ja ruoka ja herkut taas naisia.

Myös Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan etätyö on lisännyt suomalaisten stressisyömistä.

THL:n vieraileva tutkija Elena Rosenqvist vieraili Huomenta Suomen uutislähetyksessä kertomassa tutkimuksen päähavainnoista.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia vaikutuksia stressisyömisellä ja juomisella on lyhyellä ja pitkällä aikavälillä ja miten haitallisesta tavasta voisi pyrkiä eroon.

Lue myös:

    Uusimmat