Suomalaisyritys toi Certum Phone -älypuhelimensa ennakkotilattavaksi joukkorahoituspalvelussa – suunniteltu mahdollisimman hyvä kuuluvuus mielessä

Suomalaisen Zero Reception -yrityksen Certum Phone -puhelin, maailman parhaaksi kuuluvuudeltaan suunniteltava älypuhelin, on tullut ennakkomyyntiin Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa.

Suunnitelmat älypuhelimesta maailman parhaimmalla kuuluvuudella tuotiin ensi kertaa julki vajaa kuukausi sitten Mobile World Congress -messujen yhteydessä.

Certum Phonen tavoitteeksi on asetettu kerätä Indiegogo-palvelussa ennakkotilauksia 5 000 000 dollarilla. Muuten kaupat eivät toteudu. Toistaiseksi Certum Phonen saa tilattua 499 dollarin eli reilun 400 euron Early Bird -hintaan.

Toimitusten nyt joukkorahoituskampanjasta puhelimen ennakkotilaaville luvataan alkavan kesällä 2019.

”Puhelin on suunniteltu Suomessa ja lisäksi neuvottelut sen valmistamisesta Suomessa ovat käynnissä”, Certumin kehittäneen Zero Receptionin toimitusjohtaja Janne Knuutinen kertoo.

Älypuhelin maailman parhaalla kuuluvuudella

Certum Phonen suunnittelussa asiat on käännetty tavanomaiseen nykypäivän älypuhelinsuunnitteluun nähden päälaelleen eikä kuuluvuus ole siinä toisarvoinen ominaisuus, vaan sitä on pidetty kaiken lähtökohtana. Lopputuloksena annettujen tietojen perusteella Certum-puhelimen kuuluvuus voi olla jopa 4,4 kertaa parempi kuin tavallisen suurimpiin kuuluvan älypuhelinmerkin puhelinmallin. Väitteen perustana ovat kolmansien osapuolten suorittamat simulaatiot sekä mittaukset.

Certum Phone voi paremman kuuluvuutensa mahdollistaman laajemman toiminta-alueen ansiosta yhdistyä verkkoon sielläkin missä muut heikomman kuuluvuuden tavanomaiset älypuhelimet eivät enää siihen pysty. Puheluiden pitäisi yhdistyä paremmin, pätkiä ja katkeilla vähemmän sekä datan liikkua rivakammin heikoissa verkko-olosuhteissa.

Parempaan kuuluvuuteen on mahdollista päästä, kun se otetaan huomioon puhelimen rakenteesta sekä materiaalivalinnoista lähtien. Certum Phonen kuorimateriaaliksi valikoitui eri vaihtoehtojen joukosta lopulta kierrätetty kestävä muovi. Nykyälypuhelimissa yleisiä metallia ja lasia haluttiin välttää, sillä ne heikentävät signaalin kulkua.

Certum Phonea nyt kehittävä Knuutinen toimi aiemmin Nokialla muun muassa kuuluvuustestauksen parissa, minkä kokemuksen perusteella lopulta idea myös nyt kehitteillä olevaan älypuhelimeen alun perin syntyi.

Tekniset tiedot ensi kertaa julki

Joukkorahoituskampanjan aloittamisen yhteydessä on ensi kertaa paljastettu myös Certum Phonen suunnitellut tekniset ominaisuudet.

Puhelin on varustettu puhtaalla Android 8.x -käyttöjärjestelmäversiolla, MediaTekin järjestelmäpiirillä sekä 5,5 tuuman näytöllä. Puhelimen mukana kerrotaan tulevan myös 2 vuoden F-Secure Total -tietoturvapalvelun tilaus.

Certum Phonen tekniset tiedot

 • Android 8.x -käyttöjärjestelmä
 • 5,5 tuuman näyttö
 • Sormenjälkilukija takana
 • MediaTek Helio P23 -järjestelmäpiiri (8x ARM Cortex-A53)
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja muistikorttipaikka
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (taajuudet 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 20, 28, 38, 40, 66, 71)
 • Wi-Fi 802.11ac / Bluetooth 5 -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BeiDou / Galileo -paikannus
 • USB-C-liitäntä (ei 3,5 mm -kuulokeliitäntää)
 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • Pikalataus ja langaton lataus
 • Mitat 158,6 x 76,2 x 9,1 millimetriä

Kuuluvuuden lisäksi Certum Phonessa aiotaan panostaa kylmäkestävyyteen hyödyntämällä suurta, kylmyyttä kestävää akkua. Suunnitteilla kerrotaan myös olevan uusia ratkaisuja, joilla kylmyyden kesto viedään uudelle tasolle. ”Usein ajatellaan, että akunkesto on erityisesti äärimmäisen kylmien maiden, kuten Suomen tai napa-alueiden haaste. Kuitenkin älypuhelinten akut alkavat suoriutua heikosti jo nollan lähettyvillä, eli maailmanlaajuisesti kohdemarkkina onkin itse asiassa varsin laaja”, Knuutinen korjaa yleistä ennakkoluuloa.

Ensimmäisten prototyyppien puhelimesta pitäisi valmistua Indiegogossa kerrotun aikataulun mukaan lokakuussa 2018, ja viimeisten prototyyppien helmikuussa 2019, jonka jälkeen volyymituotanto käynnistyisi huhtikuussa 2019.

Sovellus eri operaattoreiden verkkojen testaamiseen

Certum Phone -puhelimen lisäksi Zero Reception -yritys kertoo kehittävänsä myös uusia sovelluksia langattomien yhteyksien maksimoimiseen. Certum Phoneen on suunniteltu sovellus, joka mahdollistaa puhelimen käyttäjälle helpon tavan vertailla eri operaattorien paremmuutta kuuluvuuden kannalta eri sijainneissa ja siten löytää omaan käyttöönsä ja elinpiiriinsä parhaiten sopivan operaattorin.

Sovellus lupaa kuluttajalle uuden tavan vertailla eri liittymäpalveluntarjoajia, sillä aiemmin kokeilu on käytännössä vaatinut liittymäsopimuksen ottamisen jokaiselta operaattorilta.

Valmistus Suomessa?

”Pyrimme ehdottomasti valmistamaan puhelimen Suomessa. Osa puhelimen hinta-laatusuhdetta on turvallisuus, josta suomalaisessa ketjussa voidaan varmistua. Tämä on seikka, johon maailmalla on etenevässä määrin alettu kiinnittää huomiota”, Knuutinen toteaa. ”Esimerkiksi osa Yhdysvaltojen suurimmista operaattoreista ei ota kiinalaisten yhtiöiden älypuhelimia enää myyntiin vakoiluohjelmaepäilyistä johtuen.”

Certum Phonea on kehitetty yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa. Mukana ovat olleet Adina Solutions, Haltian, F-Secure, PS Audio Design, Radientum ja D&A Experiences.

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja