Mainos

Sukeltajasta tuli isähahmo luolassa loukkuun jääneelle pojalle: "Tuntui, kuin he olisivat perhettä" – useat pojat haluavat Navy SEAL -sukeltajaksi

1:12

18 päivää luolan sisällä loukussa olleet pojat joutuivat selviytymään ilman ruokaa kymmenen päivää, ennen kuin brittisukeltajat löysivät 12 juniorijalkapalloilijaa ja heidän valmentajansa Tham Luangin luolan sisältä. Osa Thaimaan Navy SEAL -sukeltajista oli useita päiviä luolan sisällä poikien tukena.

Navy SEAL -sukeltajien ja 12 thaimaalaispojan välille ehti muodostua erityinen suhde luolan uumenissa. Sukeltajat viihdyttivät poikia esimerkiksi pelaamalla tammea heidän kanssaan.

– Tuntui, kun he olisivat perhettä. Nukuimme ja söimme yhdessä luolassa, jalkapallovalmentaja Ake kertoi tiedotustilaisuudessa.

Yksi pojista kertoi, että sukeltajasta tuli hänelle isällinen hahmo, koska sukeltaja puhutteli häntä pojaksi. Usea poika kertoi tiedotustilaisuudessa tahtovansa olla aikuisena ammattilaisjalkapalloilija ja Navy SEAL.

Myös poikien kanssa ollut Navy SEAL -lääkäri kertoi tuntemuksistaan ajasta luolan sisällä.

– Meistä tuli läheisiä. Kaikilla meillä Navy SEAL -sukeltajilla on perhe, joten olimme huolestuneita poikien puolesta. Meillä on paljon hyviä muistoja luolasta, mutta myös surullisia, koska menetimme entisen sukeltajan, mies kertoi medialle.

Osa ei kertonut vanhemmilleen menevänsä luolaan

Kaikki pelastetut jalkapalloilijat kertoivat tiedotustilaisuudessa olevansa pahoillaan harmista, jota he aiheuttivat vanhemmilleen joutumalla luolan sisään.

Useat heistä kertoivat, että eivät olleet kertoneet vanhemmilleen aikovansa mennä luolan sisään, vaan jalkapalloharjoituksiin. Yksi pojista oli kertonut menevänsä luolaan, mutta oli kertonut vanhemmilleen väärän luolan nimen.

Mediatilaisuudessa kysyttiin myös, saisivatko neljä poikaa Thaimaan kansalaisuuden, koska heiltä se vielä puuttuu.

– Paperit on jo jätetty, alueen viranomainen sanoi.

Tilaisuudessa myös kysyttiin lisätietoa siitä, millä perusteella ensimmäisenä pelastettavat pojat valikoitiin. Jalkapallovalmentaja Ake kertoi, että asiasta ei ollut kilvoittelua, vaan lopulta pelastettavat valittiin vapaaehtoisuuden kautta. Lääkärin mukaan kaikki lapset olivat tasapuolisesti hyvässä kunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.