Yksi thaimaalaisluolaan loukkuun jääneistä pikkujalkapalloilijoista on kuollut Britanniassa – pelastusoperaatiota seurattiin henkeä pidättäen vuonna 2018

Thaimaassa edessä vaikea pelastusoperaatio 4:54
Katso myös: Suomessakin seurattiin tarkasti jalkapallojoukkueen pelastusoperaation etenemistä vuonna 2008

Yksi Thaimaassa luolasta pelastetuista pojista on kuollut Britanniassa, kertovat. 17-vuotias Duangpetch Promthep oli Britanniassa opiskelemassa.

Duangpetch Promthepin kerrottiin kuolleen eilen tiistaina sairaalassa. Hänen kuolinsyytään ei ole kerrottu, mutta poliisin mukaan kyse ei ole epäilyttävästä kuolemasta.

Duangpetch ja 11 muuta juniorijalkapalloilijaa sekä näiden valmentaja jäivät veden saartamaan luolaan loukkoon vuonna 2018. Maailma seurasi herkeämättä 18 päivää kestänyttä pelastusoperaatiota. Siinä oli mukana myös suomalaissukeltaja Mikko Paasi.

Pojat ja heidän valmentajansa jäivät loukkuun luolaan, kun vesi alkoi nousta. He elivät yhdeksän päivää pelkällä sadevedellä ennen kuin sukeltajat löysivät heidät.

Pelastusoperaatio oli vaikea, koska pelastettavat olivat yli neljän kilometrin päässä luolan uloskäynnistä. Vedenalainen reitti oli vaikea jopa kokeneille ammattisukeltajille.


Lue myös:

    Uusimmat