Stereotypiat roskakoriin! Miehet ovat tunteikkaampia kuin naiset

Sukupuolistereotypioiden vastaisesti miehet osoittavat koskettavassa tilanteessa naisia enemmän tunteita.

Postiyritys Royal Mail selvitti, millaiset toivotukset sopivat isänpäiväkortteihin parhaiten. Samalla selvisi, että miehet ovat hyvin tunteikkaita – jopa tunteikkaampia kuin naiset. 

Selvitys oli hyvin pieni: siihen osallistui 15 isää ja 15 äitiä. Heille esitelttiin erilaisia tapahtumia, jotka saattoi määritellä esimerkiksi hauskoiksi, jännittäviksi tai sydäntä lämmittäviksi. Koehenkilöiden reaktioita mitattiin ihoon kiinnitettävien elektrodien avulla, kertoo Herald Sun -lehti. 

Sukupuolistereotypioiden vastaisesti miehet osoittivat enemmän tunteita hauskoja, autuaita ja jännittäviä tapahtumia kohtaan. Jos kohtaus oli koskettava ja sydäntälämmittävä, miehet reagoivat tuplasti enemmän kuin naiset. 

Testiin liittyvässä kyselyssä miehet kuitenkin ilmoittivat olevansa naisiin verrattuna vähemmän tunteikkaita. Tutkijoiden mukaan ihmisillä on tapana takertua stereotypioihin, kuten ”naiset ovat tunteellisia”, ja liioitella niitä. 

Koetta tukemaan tehtiin vielä kysely, johon vastasi 2000 henkeä. Miehistä 67 prosenttia tunnusti olevansa tunteikkaampia kuin miltä ulospäin näyttää. 40 prosenttia 18-24-vuotiaista oli esimerkiksi itkenyt viimeisen viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat