Sporttivaatteet tulivat toimistoon – näin yhdistät urheiluvaatteet pukeutumiseesi!

Vasta on ehditty kohista legginssien käytöstä housuina, joten nyt on hyvä aika lukea, miten sporttivaikutteet saa tyylikkäästi stailattua osaksi omaa arkipukeutumista – sekä töissä että vapaalla.

Urheilu on ollut jo muutaman vuoden ajan varsinainen megatrendi, ja fitness-buumi näkyy kuntosalien lisäksi myös runwaylla ja vaatekauppojen rekeissä. Lenkkareissa voi nyt hyvin lähteä kaupungille, lököttävät verkkarimalliset housut yhdistetään korkkareihin ja sporttirintsikat voi pukea jopa topiksi bleiserin alle. Niin, ja salipaidassa voi voittaa vaikkapa Euroviisut.

Ei ihme, että sporttisuus on lyönyt itsensä läpi: urheilulliset vaatteet ovat mukavia ja käytännöllisiä. Pukeutumalla on sitä paitsi hauskempi kanavoida sisäistä fitness-mimmiään kuin rehkimällä salilla. Mukavat vaatteet myös rohkaisevat liikkumaan. Kun jalassa on lenkkarit, tulee paljon helpommin käveltyä työmatkat kuin koroilla kipittäessä. Käy jopa laihdutusvinkistä alkaa pukeutua sporttisemmin – olo on heti aktiivisempi.

Aivan mitkä tahansa salivaatteet eivät kuitenkaan ole muuttuneet salonkikelpoiseksi. Sporttisia elementtejä kannattaa sekoittaa hienovaraisesti omaan pukeutumiseen sen sijaan, että alkaisi kulkea hikisissä treenikamoissa myös työpaikalla.

Lenkkarit – näin puet juoksukengät toimistoon!

Helpoin tapa näyttää trendikkään sporttiselta on sujauttaa jalkoihin lenkkarit. Klassikkomallit, kuten Niken AirMaxit ja Adidaksen Superstarit (kyllä, ne ovat täällä taas) ovat varmoja valintoja. Yhdistä lenkkarit esimerkiksi reippaaseen, lyhyeen hameeseen tai rentoihin housuihin – rohkea pukee lenkkarit jopa kapean kynähameen pariksi tuomaan asialliseen asuun nuorekasta särmää. Kääräise lahkeita, jotta sirot nilkat pääsevät esille.

Käytä alla korkeintaan avokassukkia: tennissukat näyttävät yhä parhaalta pelikentällä. Kokeileva pukeutuja tosin voi tykästyä sporttisiin polvisukkiin esimerkiksi minimekon tai sortsien parina.

Verkkarit, mukava vaihtoehto legginsseille

Mukavan lököttävät housunmallit ovat nyt muodikkaat. Sporttitrendi tarjoaa vaihtoehdon hulmulahkeita vieroksuville, nimittäin verkkareilta lainatun mallin. Joggers-mallisia housuja saa nyt jopa luksusmateriaaleissa, kuten nahkaisina ja silkkisinä versioina.

Materiaalit ja leikkaukset tekevät tyylin

Pehmeä college, märkäpukua muistuttava scuba-kangas ja mesh-verkko – yksityiskohdilla ja urheilumaailmasta tutuilla materiaaleilla saa tyylistä hetkessä sporttisemman. Esimerkiksi painijanselkä-leikkaus riittää tuomaan urheilullista vivahdetta lookiin.

Colleget ja pelipaidat käyttöön kentän ulkopuolella

Urheiluestetiikkaa huokuvat pelipaidat ja colleget näyttävät jännittäviltä esimerkiksi kapeiden hameiden, minimitan ja leveälahkeisten housujen kanssa puettuina – verkkareihin tai legginsseihin yhdistettynä look saattaisi olla jo turhan wannabe-atleetti. Kokeile yhdistää rentoon yläosaan esimerkiksi naisellisia koruja, kuten kuvan muotitoimittaja Ece Sukan tekee.

Myös pikee-paidat ja esimerkiksiLacosten punosneuleet tuovat asuihin yläluokkaisen sporttista henkeä. Inspiroidu suosikkilajistasi, oli se sitten tennis, surffaus tai vaikkapa fitness.

Urheiluliivit korvaavat pikkutopin

Tämä vinkki soveltuu rohkealle ja mieluiten jo valmiiksi sporttisen varren omaavalle. Kopioi muoti-ikoni Chiara Ferragnin look ja pue peittävä, mutta lyhyt sporttitoppi vaikkapa bleiserin tai rennon neuleen alle. Muut voivat vaihtaa kiristävät kaariliivit mukaviin sporttiliiveihin ilman, että ne näkyvät päälle.

Lue myös:

    Uusimmat