KOMMENTTI: Naiset, älkää kulkeko peppu paljaana kaupungilla

Not like other boys -blogin kirjoittaja puki sanoiksi sen, jonka jokainen estetiikan tajua omaava on jo tiennytkin: legginssit eivät ole housut.

Ainoa hämmentävä juttu netissä nyt leviävässä kirjoituksessa on se, että ihmiset jaksavat räikeän kuvatodistusaineistonkin edessä vängätä vastaan. "Mutta kun ne ovat niin mukavat!" "Ei ole pakko käyttää jos ei tykkää, mutta miten kehtaat kritisoida sitä, että mä kuljen niissä?" "Jos ne tuntuu hyvältä, ne näyttää hyvältä."

Harva kehtaisi puolustaa kuitenkaan oikeutta kulkea sukkahousuissa ilman hametta keskellä kirkasta päivää ihmisten keskuudessa. Tai sitä, että miehet kulkisivat kesällä pitkissä – ah niin mukavissa – kalsareissa. Legginssit eivät nimittäin toden totta ole housut, vaan terättömät sukkahousut. Tai terättömien sukkahousujen ja kalsareiden risteymä. Ne on tarkoitettu käytettäviksi kotisohvalla, joogatunnilla tai pepun peittävän tunikan alla sukkahousujen tapaan. Talvella sukkahousujen korvikkeena villasukkien kanssa. Ne ovat armottomat vartalon möykyille ja paljastavat selluliitin lisäksi myös käyttämäsi alushousut. Siksi nyrkkisääntö legginssien käyttöön on, ettei kukaan saisi nähdä kankkuasi legginssit jalassa – kotiväkeä ja joogaohjaajaa lukuun ottamatta.

Rivon näyn takia ainakin Montanassa ja Qatarissa muuten jo viranomaisetkin ovat linjanneet, etteivät legginssit ole housut. Yleisesti ottaen pukeutumisrajoitukset eivät ole mieleeni, etenkään "siveettömyys" syistä, mutta tässä tapauksessa huomio osuu naulan kantaan.

Ihminen on erehtyväinen, joten mitäpä siitä, jos joskus housut unohtuvat kotiin, hupsis. Luulisi vain, että hajamielinenkin nainen oppii kerrasta käveltyään peppu paljaana kaupungilla. Legginssitrendi on kuitenkin jyllännyt jo yllättävän kauan. Paris Hilton teki muistaakseni tämän tyylimokan joskus 2000-luvun alkuvuosina, ja puki mustat legginssit farkkuminarin alle. Paris oli tuolloin muutenkin hakoteillä, joten tämänkin tyylivinkin olisi voinut jättää omaan arvoonsa. Ihme on, etteivät jotkut vieläkään ole ottaneet opikseen. Kuten Not like other boys -bloggaaja kirjoittaa, edelleen jotkut suomalaisnaiset pilaavat kauniin juhla-asun pukemalla mustat legginssit (siis ne kalsarit) mekon alle.

Onko tarkoituksena peitellä omia sääriä? Onko Suomen kesä niin kylmä? Vai onko kyseessä jokin kannanotto: pistänpä kalsarit jalkaan, etten ainakaan vie huomiota morsiamelta eikä tule pokailtua ketään?

Nämä kalsarinaiset eivät selvästi ole katsoneet peiliin ja tajunneet, että jalan linjan katkaiseva trikoopeite nimenomaan lyhentää ja leventää sääriä. Mikäli on kylmä tai haluaa hoikemmat koivet, kannattaa verhota ne vaikkapa muotoileviin sukkahousuihin. Tai laittaa housut jalkaan.

Mitä taas kannanottoihin tulee, häät ovat todella huono tilaisuus osoittaa olevansa muista piittaamaton puusilmä. Tilaisuuteen sopivasti pukeutuminen on hyvin käyttäytymistä. Ethän laittaisi kotipöksyjä häihin, joten miksi siis legginssit? Pukeutumalla siististi osoittaa kunnioitusta tilaisuutta ja kanssaihmisiä kohtaan. Pukeutumalla kalsareihin osoittaa...no, olevansa tyylitajuton törppö.Juuri käytöstapojen takia: älkää hyvät ihmiset, miehet ja naiset, kulkeko housuitta kaupungilla. Legginssit ovat oiva kotivaate, ja jumppatrikoissa voi hyvin kulkea salikassi olalla treeneihin ja takaisin. Hameen alle ne sopivat kokeilunhaluiselle kolmevuotiaalle. Sporttitrendin myötä juoksutrikoista on tullut jonkinlainen housujen korvike, joten ehkä napakat salitrikoot yhdistettynä fitness-lookiin menevät vielä asusta silloin, kun käväiset kahvilassa ostamassa vihersmoothien.Mukavuudenhaluiset pukeutujat, älkää silti lynkatko, sillä minulla on teille myös hyviä uutisia – nimittäin legginsseille on vaihtoehtoja. Saanko esitellä: jegginssit. Farkkujen ja legginssien yhdistelmä, eli kapeat housut, jotka ovat napakkaa, paksumpaa trikookangasta tai joiden kankaassa on mukana spandexia. Nerokas keksintö, joka joustaa mukavasti, mutta näyttää ulospäin housuilta ja saa peppusi näyttämään hyvältä. Tekosyiden aika on siis ohi. Heippa hei, legginssit, tervemenoa tyylimokien taivaaseen!

Lue myös:

    Uusimmat