Mainos

"Sinun täytyy auttaa tuota pientä poikaa" – uskomaton teko pelasti järkyttävällä tavalla loukkaantuneen 4-vuotiaan

Vapaalla ollut poliisi vaimoineen pelasti pojan, jonka pääkallo irtosi selkärangasta auto-onnettomuudessa. Vaimo piteli pojan päätä puolen tunnin ajan ennen pelastushenkilöstön saapumista.

Killian Gonzalez oli äitinsä, Brandyn, kyydissä, kun kaksikko oli Idahossa ajamassa kotiinsa Nevadaan. Raekuuro yllätti matkailijat ja auto liukui jäisellä tiellä törmäten toiseen autoon.

Poliisi Joel Woodward ja hänen Leah-vaimonsa todistivat törmäyksen ja kuulivat, kuinka 4-vuotias Killian-poika kirkui autossa. Pariskunta syöksyi apuun.

Auton ovet olivat lukossa, joten Woodward rikkoi taka-ikkunan ja näki Killianin vammojen vakavuuden. Hän käski vaimoaan pitämään pojan päätä pystyssä siihen asti, että pelastushenkilöstö ehtisi paikalle.

– Äitinä tämä vain meni suoraan sydämeen. Välitön reaktioni oli: "Sinun täytyy auttaa tuota pientä poikaa", nainen kertoi New York Timesille.

– Ensimmäinen reaktioni olisi ollut syleillä tuota pientä kaveria, mutta selvästikin se olisi ollut väärä ratkaisu.

Killianin pääkallo oli nimittäin irronnut selkärangasta. Tällaisesta vammasta kärsivistä selviää vain noin prosentti. Killian oli yksi onnekkaista.

"Minua ei satu enää"

Pariskunta asetti pojan murtuneen käsivarren hänen kylkeään vasten ja peitti hänet viltillä. Leah näki pinkin nesteen levinneen ympäri takapenkkiä. Myöhemmin hän sai kuulla, että se oli selkäydinnestettä.

Leah piteli Killianin päätä tasaisesti paikoillaan 30 minuutin ajan. Hän kuuli autoon jumiin jääneeltä äidiltä tietoja tämän pojasta. Näitä yksityiskohtia Leah käytti hyväkseen jutellessaan pojalle ja yrittäessään pitää tämän huomiota yllä.

Leah muistelee, kuinka poika yhdessä vaiheessa totesi: "Minua ei satu enää, olen valmis."

Pelastushenkilöstöltä kesti 1,5 tuntia saada pojan äiti ulos autosta.

Killian, hänen äitinsä ja toisen auton kuljettaja lennätettiin sairaalaan, paikallispoliisista kerrotaan.

Killianin isoäidin mukaan pojan toinen olkavarsi oli murtunut, kylkiluita oli murtunut ja pääkallon pohjassa, jossa aivorunko yhdistyy selkäytimeen, oli murtuma. Myös pojan molemmat keuhkot olivat vahingoittuneet. Onnettomuuden seurauksena Killian on myös 2,5 senttimetriä pidempi, sillä hänen selkärankaansa jouduttiin venyttämään.

Killianin äidillä oli murtumia molemmissa jaloissaan ja toisessa käsivarressaan.

Onnekas Killian on jo päässyt pois sairaalasta ja pystyy kävelemään ilman avustusta. Hänellä on kuitenkin kaulatuki, jotta hänen päänsä ja kaulansa pysyisi suojattuna. Hänen uskotaan toipuvan täysin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.