Sinkkuäiti sai sheivatessaan pienen haavan sääreensä – sairastui vakavasti: "Menetin melkein henkeni"

Hayley, 46, oli menettää henkensä rentouttavan illanvieton jälkeen pikkiriikkisen haavan vuoksi. 

Hayley Thomas huomasi yllättäen haavaumia ympäri hänen kehoaan. Hänen sääreensä oli myös ilmestynyt pieni ammottava reikä, jonka reunat olivat alkaneet mustelman omaisesti mustua.

Seuraavana aamuna hänen ihonsa oli tuskallisen ihottuman peitossa.

– Ihoni oli tulessa. Toivoin sen menevän parempaan suuntaan, mutta viikonlopun loppupuolella koko kroppani oli ihottuman peitossa, sinkkuäiti kertaa kauhunhetkiä The Sun -lehdelle. 

– Kroppani näytti järkyttävältä, eikä minulla ollut aavistustakaan siitä, mitä tapahtui.

Sairaalassa tehdyt tutkimukset osoittivat 46-vuotiaan sinkkuäidin kärsivän sepsiksestä, eli verenmyrkytyksestä.

Verenmyrkytys sai alkunsa pikkiriikkisestä haavasta 

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa lääkärit tekivät Hayleylle selväksi, että verenmyrkytys voi johtaa suuriin ihosiirtoihin tai jopa raajojen amputoimiseen.

– He sanoivat minulla olevan hengenvaarallinen tila, joka voi johtaa useiden sisäelinten vajaatoimintaan, ellei sairautta hoideta viipymättä. Olin kauhuissani, sillä olen aina ollut terve ja hyvässä kunnossa, Hayley kertaa tuntemuksiaan.

Verenmyrkytys oli saanut salakavalasti alkunsa, kun Hayley oli ollut kylpemässä kaverinsa luona paljussa. Hän oli ennen illanviettoaan sheivannut säärensä, ja oli epähuomiossaan onnistunut telomaan säärtään veitsenterävällä sheiverillään.

– On uskomatonta kuulla, että voit kuolla pienen sheivauksesta tulleen haavan ja rentouttavan paljuilun jälkeen, Hayley miettii.

Lääkkeet eivät aluksi auttaneet

Hayleyta lääkittiin vahvoilla antibiooteilla ja särkylääkkeillä. Hänen tilansa kuitenkin paheni päivä päivältä. Hayleyn iho alkoi kuoriutua, mikä sai lääkäritkin huolestumaan.

– Lääkärit sanoivat, että jos tilanne jatkaa pahenemistaan, kirurgien on leikattava isoja paloja tartunnan saanutta ihoa pelastaakseen henkeni.

Diagnoosi sai aikaan kiitollisuuden

Vaikka lääkärin antama tuomio tulikin pari kuukautta sitten järkyttävänä yllätyksenä, Hayley oli helpottunut siitä, ettei verenmyrkytys ollut tarttunut hänen 5-vuotiaaseen poikaansa.

JJ oli kylpytynnyrissä kanssani sinä päivänä. Jos hän olisi saanut tartunnan, hän ei olisi täällä tänään. Olen niin onnekas, kun se olin minä, joka sairastui, eikä minun pikkumieheni, Hayley kiittelee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hayley selvisi toistaiseksi säikähdyksellä, sillä hänen ihonsa on palautunut kahden kuukauden aikana hyvin. Ihon punakat kohdat muistuttavat kuitenkin tragediasta, joka sekä Hayleyn että hänen poikansa onneksi päättyi onnellisesti.

– Menetin melkein henkeni. Se, että olen edelleen täällä, tekee minut niin kiitolliseksi jok’ikisesta päivästä, jonka saan viettää poikani kanssa. En enää koskaan pidä sitä itsestäänselvänä, Hayley kiteyttää.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat