Älä höylää karvojen vastaisesti, unohda palasaippua – näin saat itsellesi upean sileät sääret!

Ethän vain sheivaa yksiteräisellä höylällä aamulla heti, kun menet suihkuun?

Karvojen höylääminen kuuluu monilla naisilla päivittäiseen tai jokaviikkoiseen rutiinin. Ajan myötä tekniikka ja tarkkuus paranevat, mutta silti useat saattavat sortua moniin tyypillisiin virheisiin. Jos omaan ajelujälkeen ei ole täysin tyytyväinen, kannattaa jatkaa lukemista!

Kun sheivatessa ei enää toista näitä samoja virheitä, voi vaihtaa epätasaisesti ajetut, kuhmuiset ja muut huonot tulokset sileisiin ja kauniisiin sääriin.

Virhe 1: Ajelet jalkasi heti, kun menet suihkuun

Vaikka aamun rutiinin haluaa hoitaa mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti pois alta, ei jalkojen höyläämistä kannata aloittaa heti, kun suihku on käännetty päälle. Suihkussa kannattaa nautiskella sen sijaan ensin noin viisitoista minuuttia, ja sitten aloittaa operaatio.

Vartissa iho ehtii pehmetä sopivasti. Pidempään ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä iho alkaa rypistyä, jolloin sheivaaminen käy entistä hankalammaksi.

Virhe 2: Sheivaat ensimmäisenä aamulla

Jalkojen sheivaaminen illalla kannattaa, sillä sääret jäävät silloin sileämmiksi. Nukkuessa jalat turpoavat hiukan, jolloin ihokarvat vetäytyvät takaisin ihoon.

Virhe 3: Et käytä sheivatessa vaahtoa – tai käytät palasaippuaa

Edes pahimmassa kiireessä ei pitäisi sheivata jalkoja kuivana tai pelkällä vedellä. Hyvän lopputuloksen takaamiseksi sääret kannattaa aina voidella ensin esimerkiksi höyläämiseen tarkoitetulla vaahdolla. Höylä liukuu tämän jälkeen iholla kuin huomaamatta eikä haavoja tai naarmuja pääse syntymään.

Sääriä ei saisi koskaan myöskään saippuoida palasaippualla, sillä se ei luo tarpeeksi liukasta pintaa höyläämiselle. Saippuan sijaan käytä mieluummin hiusten hoitoainetta, se toimii loistavasti!

Virhe 4: Käytät yksiteräisiä, kertakäyttöisiä höyliä

Yksiteräiset höylät käyvät hyvin vaikka lyhyelle lomamatkalle, mutta säännölliseen kotikäyttöön ne ovat huono valinta. Kaikista pehmeimmän tuloksen saa vain neljä- tai viisiteräisillä höylillä. Hyvän, moniteräisen höylän avulla onnistuu myös hankalien paikkojen, kuten polvien ja nilkkojen ajelu sutjakkaasti.

Virhe 5: Et vaihda höyläsi terää tarpeeksi usein

Edes maailman paras höylä ei anna tarpeeksi hyvää lopputulosta, ellei sen terää vaihda tarpeeksi usein. Kun terä alkaa käydä tylsäksi, tavallisesti noin 5–10 sheivauskerran jälkeen, se kannattaa vaihtaa. Vanhat terät ovat epätehokkaita, mutta ne aiheuttavat myös todennäköisemmin punaisuutta ja keräävät bakteereja. Bakteerit voivat aiheuttaa jopa tulehduksia.

Virhe 6: Sheivaat jalkaa ylöspäin, et karvan suuntaisesti

Sääriä ei pidä oikeasti sheivata ylöspäin, vaan alaspäin, samaan suuntaan kuin karvat kasvavat. Kun ihokarvat ovat jo lyhyitä, iho on lämmin ja voideltu sheivausvaahdolla, on turvallisempaa höylätä sääret alaspäin.

Ylöspäin sheivaaminen antaa toki paremman lopputuloksen, mutta naarmujen, haavojen ja ihon ärtymisen riski kasvaa. Herkkäihoisten ei välttämättä kannata sheivata ollenkaan karvan vastaisesti, mutta muut voivat tehdä sen alaspäin sheivaamisen jälkeen.

Virhe 7: Et käytä kuorintaa tai voiteita

Punaisia näppylöitä voi välttää kuorimalla ihoa säännöllisesti, noin kaksi kertaa viikossa. Suihkun jälkeen sääriin kannattaa lisätä kosteusvoidetta, sillä se pehmentää ihokarvoja ja antaa kauniin lopputuloksen.

***


Lue myös:

    Uusimmat