Sinisten kansanedustaja Maria Lohela loikkaa Harkimon vetämään Liike Nytiin: "Mielenkiintoni heräsi välittömästi"

Kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimon perustaman Liike Nyt -yhdistyksen tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa paljastettiin ryhmän uusia eduskuntavaaliehdokkaita. Suurin paljastus oli kansanedustaja Maria Lohelan liittyminen Liike Nyt -eduskuntaryhmään.

Hjallis Harkimo kertoo Liike Nyt- liikkeen vaalitavoitteista 1:40

Sinisten kansanedustaja Lohela on paljastanut tänään liittyvänsä Liike Nytin eduskuntaryhmään. Hän ei aio lähteä ehdolle kevään eduskuntavaaleissa, eikä Euroopan parlamentin vaaleissa.

– Kun edustaja Harkimo kertoi uuden poliittisen liikkeen perustamisesta viime keväänä, mielenkiintoni heräsi välittömästi, Lohela kertoo tiedotustilaisuudessa. 

Lohela haluaa ennen kaikkea olla ehdokkaiden tukena. 

– Olen kahdeksan vuoden aikana oppinut valtavan paljon. En halua, että kaikki, mitä olen oppinut menee hukkaan. Haluan olla ihmisten ja liikkeen tukena, Lohela lopettaa tiedotustilaisuuden puheenvuoronsa.

Lohela kertoi tiedotustilaisuudessa äänestävänsä sotea vastaan

"Nuoret mukaan politiikkaan" 

Hjalliksen mukaan liikkeen päätavoitteena on saada nuoret mukaan politiikkaan sekä ehdokkaita laajalti ympäri Suomen. 

– Olemme nyt kahdeksan kuukautta kulkeneet tätä matkaa. Olemme saaneet mielestäni aika paljon aikaan, Hjallis tunnelmoi tiedotustilaisuuden alussa.

Loikkaushuhu sai aikaan ennakkospekulaatioita

Harkimo kertoi Twitterissä eilen, että nimeltä mainitsematon kansanedustaja on huomenna liittymässä Liike Nyt -eduskuntaryhmään. Harkimo itse erosi kokoomuksesta viime keväänä. 

Päivitys sai aikaan spekulaatioiden vyöryn. Pian Harkimo kiirehtikin tiedottamaan, että kyseessä ei ole Paavo Väyrynen

Tammikuun alussa puolue julkisti ensimmäiset 48 ehdokastaan.

Lue myös:

    Uusimmat