Seuraa tuulikartasta: Poikkeuksellinen tuplamyrsky riehuu USA:n edustalla – ensimmäinen iskemässä rantaan, toinen tappanut useita Karibialla ja vahvistuu entisestään

Karibianmerellä koettiin ennennäkemätön tilanne, kun kaksi alueella riehuvaa trooppista myrskyä uhkasi iskeä peräkkäin hurrikaaneina Yhdysvaltojen rannikolle. Nyt niistä ensimmäisen voima on hieman laantunut.

Voit seurata myrskyjen etenemistä yläpuolelta löytyvästä tuulikartasta tai jos täältä.

Louisianan osavaltio on näillä näkymin säästymässä pahimmalta skenaariolta, eli kahden peräkkäisen hurrikaanin iskulta vain kahden vuorokauden välein. Yhdysvaltain rannikon edustaa parhaillaan riepotteleva Marco-myrsky heikkeni eilen hieman, ja sen luokka muuttui hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi.

Marcon takana seuraa toinen voimaltaan nyt Marcon ohittanut Laura-myrsky, joka on yhä voimistumassa.

Yhdysvaltojen kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Marcon tuulten voimakkuus on tällä hetkellä noin 27 metriä sekunnissa ja Lauran tuulet puhaltavat 29 metrin sekuntivauhtia.

Trooppiseksi hirmumyrskyksi ne luokiteltaisiin, jos tuulten voimakkuudet ylittävät 32 metriä sekunnissa. Karibianmeren hirmumyrskyjä kutsutaan hurrikaaneiksi.

Laura-myrskyn ennustetaan yhä voimistuvan hurrikaaniluokkaan tiistaina ennen saapumistaan Yhdysvaltain rannikolle.

Laura on osoittaunut jo nykyvoimassaan tappavaksi sen riehuessa Dominikaanisen tasavallan ja Haitin yllä. Haitissa on kuollut useita ihmisiä kovissa tuulissa ja tulvissa.

Trooppiset myrskyt Marco ja Laura uhkaavat Yhdysvaltain etelärannikkoa 1:14
Katso myös: Trooppiset myrskyt Marco ja Laura riehuvat parhaillaan Karibianmerellä.


Lue myös:

    Uusimmat