Selittämättömät ilmiöt ja katoavat tavarat piinasivat perheenäitiä ja lapsia – ovelle asennettu riistakamera paljasti kaiken

1:00
Video ei liity juttuun: Saaran ex-mies poltti perheen talon ja vainosi naista vuosia yöllisillä viesteillä – "Kyllä minä tiiän missä sinä asut". Asiaa käsiteltiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa tammikuussa. 

Etelä-Savon käräjäoikeudessa puitiin joulukuussa tapausta, jossa 39-vuotias mies oli piinannut entistä vaimoaan ja yhteisiä lapsia ajaen heidät pelon ja ahdistuksen partaalle.

Mies oli mennyt entisen puolisonsa ja yhteisten lasten kotiin salaa useita kertoja kesällä 2019. Nainen oli kieltänyt miestä tulemasta kotiinsa, mutta mies tiesi vara-avaimen säilytyspaikan.

Perheenäiti havahtui eron jälkeen siihen, että uudessa kodissa eli vuokratussa omakotitalossa tapahtuu kummallisia ja pelottavia asioita. 

Pelottavia ilmiöitä

Kotona oli pengottu ylälaatikoita, joihin alaikäiset lapset eivät ylettäneet. Lämminvesivaraaja oli kytketty pois päältä ja sänky kasteltu kahdesti. Lisäksi asunnosta oli hävinnyt rahaa ja muita tavaroita. 

Polkupyöristä puhkesi kumeja, pihan ajoväylälle oli levitelty ruuveja ja postilaatikko oli rikottu.

Talon takaovelle oli tamppautunut polku, vaikka kotiväki ei kyseistä ovea käyttänyt.

Television virtajohto oli katkennut ja antenni rikkoutunut. Naisen mukaan korjaaja oli sanonut, ettei virtalähteen johto voi noin vain katketa itsekseen rasian siällä. 

Osa kadonneista tavaroista oli myöhemmin löytynyt ex-miehen vaatekaapista, perheen entisestä yhteisestä kodista. Nainen oli huomannut, kuinka hänelle kuulunut tietokoneen muistilevy oli kadonnut hänen kodistaan, mutta löytynyt sittemmin entisestä yhteisestä kodista miehen tavaroiden joukosta.

Selittämätön vesivahinko

Äidin ja lasten asunnossa oli myös sattunut selittämätön vesivahinko. Putkimies oli tarkastanut uudehkon tiskikoneen ja todennut, ettei liitoksissa ollut vikaa. Vettä oli kuitenkin päässyt valumaan lattialle.

Elokuun alussa 2019 äiti ja lapset lähtivät matkoille ja palasivat seuraavana päivänä. Lähtöä ennen äiti oli asentanut ulko-oven läheisyyteen riistakameran.

Palatessa keittiössä odotti jälleen vesivahinko, tällä erää suurempi. Lattialle oli valunut vettä ja kaapista kuului lirinää. Perheenäiti huomasi, että vesi oli tullut tiskikoneen putkien liitoskohdasta ja vesihana oli avattu, vaikka hän oli sen tarkasti sulkenut. 

Keittiön laminaatti kastui ja tuhoutui, ja myös muualle keittiöön tuli vaurioita vedestä. Lasku oli monta tuhatta euroa.

Kamera tallensi liikkeet

Riistakameraan oli tallentunut kuva ex-miehestä, joka oli edellisenä iltana poistunut asunnolta noin kymmenen aikaan illalla. Murtojälkiä ei ollut missään vaiheessa näkynyt. 

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli hiippaillut taloon, löysännyt keittiön tiskikoneen vesijohdon liitoskohtaa ja vääntänyt vesihanan auki. 

Nainen koki turvallisuuteensa järkkyneen pahemman kerran, koska entinen läheinen henkilö oli aiheuttanut hänelle suurta turvattomuutta. Myös lapset olivat kärsineet uniongelmista ja pelänneet tilannetta. He eivät äitinsä mukaan uskaltaneet kuukausiin nukkua eri huoneissa. Koko perhe oli pelokas ja ahdistunut.

Kotiin hankittiin varmuusketjut ja lukot uudelleensarjoitettiin. Samalla lakkasivat oudot ilmiöt.

Tonnien korvaukset

Mies myönsi tietävänsä, missä naisen kodin vara-avainta säilytettiin ja käyneensä asunnossa kerran etsiessään verkkokovalevyä. Hän kiisti menneensä asuntoon useita kertoja.

Kuluvana syksynä ex-mies oli myös jäänyt kiinni rattijuopumuksesta Pieksmäellä. Hänen veressään oli 1,66 promillea alkoholia. 

Mies myönsi syytteen kotirauhan rikkomisesta, mutta kiisti vahingonteon ja törkeän rattijuopumuksen.

Käräjäoikeus katsoi hänet syylliseksi jokaiseen syytekohtaan. Mies tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 35 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät 1 260 euroa. 

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan entiselle puolisolleen, lapsille, vuokratalon omistajalle ja vakuutusyhtiölle erilaisia korvauksia sekä oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 17 000 euron edestä.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, sillä siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen. Mies on jo ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon, josta uutisoi ensin Länsi-Savo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja