Mainos

”Se, mikä ei tapa, vahvistaa!” Nämä hyvät neuvot ovat oikeasti surkeita

”Älä koskaan muutu” toimii, jos olet mukava tyyppi, joka tekee muiden elämästä elämisen arvoista. Muille ohje ei ole yhtä sopiva.

"Älä vielä luovuta! Kaikki tämä kuuluu kohtaloon!" Kuulostaa kivalta, kunhan asiaa ei ajattele sen tarkemmin...

 Reddit-käyttäjät paljastivat motivoivat neuvot, jotka ovat oikeasti surkeita.

”Älä koskaan muutu/muuta itseäsi”

”Älä koskaan muutu” toimii, jos kuulija mukava tyyppi, joka tekee muiden elämästä elämisen arvoista. Jos elämän tarkoitus on muiden kiusaaminen ja pään aukominen, muuttuminen voisi olla jopa suotavaa.

”Rakkaus on sitä, ettei koskaan tarvitse sanoa ”anteeksi””

Rakkaus, ja varsinkin pitkät liitot, ovat kompromisseja. Ajatus täydellisestä rakkaudesta, jossa kukaan ei koskaan loukkaa ketään millään tavalla, on naurettava. Rakkaus on sitä, että pyytelee anteeksi – sitä kun on mieluummin onnellinen kuin oikeassa.

”Elä kuin kuolisit huomenna!”

Kehotuksen ”elä kuin kuolisit huomenna” suora käännös on yleensä ”hylkää työsi, tee benji-hyppy, aja autolla sataakahtakymppiä, jätä kypärä kotiin, koska YOLO!”

Jos ihminen eläisi useita kertoJa, sillä, että kuolee kerran, ei olisi niin suurta väliä. Koska jokainen meistä elää vain kerran, eikö elämää pitäisi suojella entistä voimallisemmin? Sanonnassa ei ole järkeä.

”Älä kiinnitä huomiota häneen, niin sinut jätetään rauhaan”

Jos työtoveri heittää kerran vahingossa typerän jutun, ei kannata aloittaa riitaa. Jos joku päivästä toiseen kiusaa, ahdistelee tai puhuu törkeyksiä, asiaan tulisi todellakin kiinnittää huomiota.

”Pojat ovat poikia”

Sitä, että joku käyttäytyy kuin idiootti, ei pidä puolustella. Jos poika läpsii, ahdistelee, kiusaa tai muuten häiriköi, sitä ei pidä antaa anteeksi vain siksi, että hän sattuu olemaan poika. Samalla tavalla sitä voisi kohauttaa olkiaan ja sanoa ”no, pahoinpitely nyt on pahoinpitelyä”.

”Se, mikä ei tapa, vahvistaa!”

Se, mikä ei tapa, saattaa aiheuttaa neliraajahalvauksen, mielenterveysongelmia tai aivovaurion. Kaikkia elämän kolhuja ei voi kuitata olankohautuksella ja motivoivaksi tarkoitetulla sanahelinällä.

”Kukaan ei pidä kantelupukeista”

Kun lapsi oppii, ettei ”kukaan pidä kantelupukeista”, hän oppii myös pitämään ongelmat omana tietonaan. Lapsi ei ymmärrä eroa juoruilun ja oikean, ison ongelman raportoimisen välillä. Joistain asioista kuuluu kannella!

”Kaksi rikkinäistä muodostaa yhden kokonaisen!”

Ajatus siitä, että kaksi rikkinäistä ihmistä voi korjata toisensa ja muodostaa näin täydellisen parisuhteen, on absurdi. Jos sinä kaipaat apua, mutta hän ei kykene tukemaan sinua, koska kaipaa itsekin apua, kukaan ei varmasti korjaannu. 

”Älä sure, tämä vain kuuluu elämääsi/kohtaloosi/Suureen Suunnitelmaan”

Kun läheinen kuolee tai työpaikka lähtee alta, lause ”elämää se vain on” ei todellakaan lohduta. Toisen tunteiden tunnustaminen on arvokkaampaa kuin niiden mitätöiminen. Entä, jos olisit hiljaa tai sanoisit ”olen pahoillani, että näin kävi, se on kamalaa”? 

”Älä koskaan luovuta!”

Luovuttaminen on täysin aliarvostettu hyve. Jos töissä ottaa aivoon joka päivä, luovuttaminen voisi todella kohentaa elämänlaatua!

Kyky tajuta epäonnistuneensa ja myös myöntää se on tärkeä taito. Ihmissuhteen tai bisnesidean elvyttely vuosien ajan on typerää, jos ainoa syy elvytykselle on ”en minä vain voi antaa periksi”.

”Tee sitä, mitä rakastat, etkä joudu tekemään päivääkään työtä!”

Ja voi myös olla, ettet saa palkkaakaan. Parempi ohje olisi ”valitse työ, josta pidät niin paljon, että kestät myös huonot päivät”.

”Lautanen täytyy syödä tyhjäksi!”

Keho ei aina kaipaa kahdeksaa perunaa ja kolmeatoista kananmunaa – ja vaikka kaipaisikin, kukaan ei nauti syyllistämisestä. Ei ole hienoa tai tavoiteltavaa ahtaa ruokaa itseensä, kunnes vatsa on repeämispisteessä. Parempi metodi on ottaa vain sen verran ruokaa, kuin oikeasti jaksaa syödä. 

”Rentoudu, ei salama koskaan iske kahdesti samaan paikkaan”

Kyllä – salama iskee joskus kahdesti samaan paikkaan.


24:46

Lähde: Reddit

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.