Satuttavat someväitteet kirvoittivat Nasima Razmyarilta kipakat kommentit – "Voiko julmempaa ja absurdimpaa syytöstä saada?"

2:32
Katso myös: Naiset joutuvat hyvin ahtaalle talebanien vallan alla. Tiukassa sharia-lain tulkinnassa nainen ei saa näkyä julkisissa tiloissa – näin tutkija arvioi talebanien noudattavan shariaa nykyisin.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) kommentoi sosiaalisessa mediassa pöyristyneenä hänestä levitettyjä väitteitä.

Razmyarin mukaan sosiaalisessa mediassa levitetään Ylen jutusta irrotettua lausetta, jonka avulla hänestä yritetään maalata Afganistanissa vallan kaapanneen ääriliike Talebanin-puolustajaa.

– Voiko julmempaa ja absurdimpaa syytöstä saada? Razmyar kirjoittaa Twitterissä.

Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Razmyar kertoo, Taleban on aiheuttanut suoraa kärsimystä hänen omille sukulaisilleen. Hän on myös itse tehnyt paljon töitä naisten ja tyttöjen oikeuksien eteen.

– Omaa sukua on kärsinyt sen hirmuvallan alla ja olen koko urani omistanut tyttöjen ja naisten oikeuksien puolustamiseen. Some osaa olla julma.

Razmyar on syntynyt Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa, joka on kuluneen viikon aikana ollut kriisissä. Tuhannet ihmiset ovat pyrkineet maasta pakoon Talebanin saapumisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja