Samuli Edelmann hyppäsi humalassa laivan kannelta mereen vuonna 1995 – uutuuskirjassa paljastetaan totuus tapahtuman takaa

Samuli Edelmanin tytär esittää isälleen henkeäsalpaavan kappaleen:"Lähti ilmat pihalle" 3:49
Samuli Edelmannin tytär Venla yllätti isänsä Laulu rakkaudelle -ohjalmassa - katso liikuttava esitys.

Samuli Edelmann oli pitkän aikaa otsikoissa tempauksen jälkeen.

Näyttelijä Samuli Edelmann avaa elämäänsä tuoreessa kirjassaan Samuli. Pimeydestä valoon (Otava), jonka on kirjoittanut Johannes Lahtela.

Edelmann palaa kirjassa vuosien takaiseen kohutempaukseen, kun hän hyppäsi laivan kannelta mereen elokuussa 1995. Mies oli Vintiöt-sketsisarjan esiintymiskeikalla Viking Linen Cinderelalla yhdessä Kari Hietalahden ja Janus Hanskin kanssa. Vintiöt oli suosittu sketsisarja MTV3-kanavalla 90-luvulla.

Edelmann kertoo kirjassa, kuinka he joivat itsensä nopeasti laivalla humalaan ja päättivät pelata pitkää tikkua. Kolmikko päätti, että joka vetää lyhyimmän korren, hyppää laivalta mereen.

Jokainen veti vuorollaan tikun ja lopulta lyhyin tikku jäi Edelmannille.

Hän ryntäsi välittömästi pois hytistä ja juoksi uudesta humalastaan hurmioituneena pitkin laivan käytäviä. Janus ja Kari juoksivat perässä huudahdellen ja röhähdellen, kirjassa kirjoitetaan.

Edelmann juoksi laivan peräkannelle, kiipesi tuhdissa humalassa kaiteen yli ja hyppäsi mereen. Riemu muuttui yllättäen kauhuksi.

”Samuli syöksyi yötaivaan halki pää edellä kohti vettä ja iskeytyi mereen. Kymmenen metrin pudotuksen jälkeen suolainen merivesi tunkeutui joka paikkaan. Humala turrutti kipua, jonka veteen iskeytyminen oli aiheuttanut. Pyörteiden keskellä mies rimpuili pintaa kohti ja kauhoi henkensä edestä niin kuin James Bond.”

”Pintaan päästyään hän ryki vettä pois keuhkoistaan ja jäi kellumaan, odottamaan apua. Hän oli välttänyt kuoleman juuri ja juuri. Jostain pilvien takaa pilkisti tähti.”

Laivan henkilökunta pelasti Edelmannin merestä ja toimitti näyttelijän suoraa putkaan. Lopulta mies sai porttikiellon laivalle.

”Risteilyn tapahtumien jälkeen Samuli menetti kontrollinsa täydellisesti. Äiti ja isä olivat huolissaan, kaverit valittivat, ettei Samulin kanssa ollut enää hauskaa. Hän joi yötä päivää, kellon ympäri. Pian hänestä alkoi tuntua siltä, että lehdistö seurasi häntä minne hän menikin.”

Tänä päivänä Edelmannin raittius on kestänyt yli 20 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat