Salakuvat: Mercedeksen pikkuavon pippurisempi versio

Olemme jaksaneet mainita kerta toisensa jälkeen Mercedeksen muuttuneesta nimipolitiikasta. Kun logiikasta pääsee jyvälle on se varsin selkeä. Yksinkertaistettuna etuliite viittaa joko maastoon (GL-) tai urheilullisuuteen (SL-) ja viimeinen kirjain kertoo auton kokoluokan Mercedeksen mallistossa. Seuraavaksi nimimuutokset kohteeksi pääsee kompakti kaksipaikkainen roadster, joka tunnetaan jatkossa nimellä SLC.

Kerroimme jo aikaisemmin kuvien kera SLC:n faceliftistä ja sen muutoksista. Nyt salakuvaajan linssiin on osunut tämän pikkuavon tuleva AMG-versio, joka tunnetaan nimellä Mercedes-AMG SLC 43. Moottorina on C-sarjan "puoli-AMG:stä" tuttu 3,0-litrainen ahdettu V6, joka tuottaa 367 hevosvoimaa ja 520 newtonmetriä. C-sarjan korissa tämä moottori siivittää auton satasen vauhtiin 4,9 sekunnissa, joten suorituskyky tulee olemaan kompaktille avolle varsin kiitettävä.

SLK 55 AMG -malliin verrattuna kyseessä on toki dowsizingia, kun V8 vaihtuu pienempään V6:een. Malli on kuitenkin järkevämmin asemoitu mallistossaan, sillä aikaisemmin SLK 350 (306 hv) ja AMG-mallin (422 hv) välissä oli yli 100 hevosvoiman tehoero.

Lue myös:

    Uusimmat