Mercedes uudistaa pikkuavonsa - myös nimi vaihtuu

Mercedes on nimennyt kuluvan vuoden aikana monia mallia uusiksi. Nyt joukkoon liittyy pieni avattavalla kovakatolla varustettu SLC.

Ensi vuoden alussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Mercedes-Benz esitteli avattavalla kovakatolla varustetun SLK:n. Auto oli ensimmäinen vastaavalla tekniikalla toteutettu avoauto ja aloitti omalla tavallaan uuden aikakauden.

Maailmanlaajuisesti SLK:ta on myyty sen elinkaaren aikana maailmanlaajuisesti noin 670 000 kappaletta. Nyt mallinimi vaihtuu SLC:ksi, mikä juontaa juurensa siihen, että auto jakaa paljon tekniikkaa C-sarjalaisen kanssa.

Ulkonäkömuutosten lisäksi tarjolle on tullut uusia moottorivaihtoehtoja. Aloitusmallina on jatkossa 1,6-litrainen ja 156-hevosvoimainen SLC 180. Keskimmäiset bensamallit SLC 250 ja SLC 300 ovat 2,0-litraisia ja niiden tehot ovat 184 ja 245 hevosvoimaa. Malliston huipulta löytyy Mercedes-AMG SLC 43, jota vauhdittaa 367-hevosvoimainen tuplaturboilla varustettu V6. Bensamallien lisäksi tarjolla on myös 204-hevosvoimainen SLC 250 d -dieselmalli. Kahta pienintä bensakonetta lukuun ottamatta vakiovaihteistona toimii Mercedeksen uusi 9-portainen automaatti. Sen saa lisävarusteena myös pienimpien moottorien yhteyteen.

Muiden Mercedeksen uutuuksien tyyliin myös SLC on varustettu Dynamic Select -ajotilan valitsimella. Se vaikuttaa moottorin, vaihteiston, ohjauksen ja alustan toimintaan. Asetuksia ovat Comfort, Sport, Sport+, Eco ja itse konfiguroitavissa oleva Individual.

Uusina varusteina SLC:ssä on nyt vakiona automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Lisäksi autoon saa uusimmat turvallisuusvarusteet ja mukautuvat LED-ajovalot kaukovaloassistentilla. Oman osansa mukavuuteen tuo myös 40 km/h nopeuteen saakka operoitavissa oleva katto.

Uuden SLC:n hinnat julkaistaan tammikuun puolivälissä.

Lue myös:

    Uusimmat