Mainos

Sai pankista vahingossa rajattoman luoton, käytti rahat huumeisiin, strippareihin ja autoihin – ei syytteitä

Juuri työttömäksi jäänyt nuori australialaismies koki tilaisuutensa tulleen, kun pankki myönsi hänelle vahingossa rajattoman luoton. Rahaa paloi kaikkiaan noin kaksi miljoonaa Australian dollaria. Tuomio petoksesta hylättiin tällä viikolla. Asiasta uutisoivat muun Sydney Morning Herald -lehti ja Britannian yleisradioyhtiö BBC

Australialainen Luke Brett Moore, 22, oli juuri menettänyt työnsä, kun hän huomasi St George Bankin antaneen hänelle erehdyksessä rajattoman luoton. Moore kertoo BBC:n haastattelussa, että tilaisuus oli liian hyvä, että hän olisi pystynyt olemaan käyttämättä sitä hyväkseen.

Rahaa tuhlaantui kaikkiaan noin 2 miljoonaa Australian dollaria, eli noin 1,5 miljoonaa euroa – kunnes tuhlaukselle tuli äkkiloppu.

Uusia autoja, kalastusvene ja hauskanpitoa

Kaikki alkoi vuonna 2010. Moore kertoo, että hänellä oli tuolloin pankissa normaali käyttötili, jolla ei ollut juurikaan rahaa. Yllättäen Mooren maksut alkoivatkin mennä läpi.

Moore kertoo jatkaneensa laskujen maksamista ja luoton käyttöä vuoden päivät. ”Ilmaiseksi” saamillaan rahoilla hän osti muun muassa ökyautoja ja kalastusveneen. Lisäksi hän muutti surffareiden suosimalle ranta-alueelle Gold Coastille. Rahaa kului myös juhlimiseen ja muuhun hauskanpitoon, kuten strippiklubeilla käyntiin.

– Käytin satoja tuhansia dollareita tyttöihin, viinaan ja kokaiiniin, Moore kertoo BBC:n haastattelussa.

Moore tähdentää, että hänen tarkoituksensa ei ollut koskaan tuhlata kaikkia rahoja ja olla maksamatta summaa pankille takaisin. Hän kertoo odottaneensa koko ajan pankista yhteydenottoa, joka olisi pannut hänen törsäämiselleen lopun.

Moore perustelee toimintaansa myös sillä, että hän oli ollut juuri auto-onnettomuudessa ja hänelle oli tullut ero kouluaikaisen tyttöystävänsä kanssa. Lisäksi hän oli joutunut työttömäksi ensi kertaa lähes 10 vuoteen.

– Se oli hullua aikaa. Olin nuori ja tyhmä enkä ajatellut erityisen järkevästi, Moore toteaa nyt BBC:n haastattelussa.

”Poliisit kohtelivat kuin gangsteria”

Ikuisesti ansaitsematon onni ei tietenkään kestänyt. Poliisi ratsasi Mooren kodin joulukuussa 2012 ja pidätti hänet. Mooren mukaan aseistetut poliisit kohtelivat häntä kuin gangsteria. Hänet päästettiin kuitenkin vapaaksi takuita vastaan.

Viime vuoden helmikuussa Moore todettiin syylliseksi talouspetokseen. Myöhemmin samana vuonna hänet tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

New South Walesin rikostuomioistuin kuitenkin kumosi tuomion torstaina.

”Vankila-aika oli elämäni pahin kokemus”

Vankilassa Moore joutui olemaan kaikkiaan 6 kuukautta. Hän muistelee aikaa kauhunsekaisin tuntein.

– Se oli rankinta, mitä olen elämässäni joutunut kokemaan. Piti olla erossa perheestä ja lukkojen takana pienessä sellissä 17 tuntia päivästä. Ympärillä oli hämäräperäistä porukkaa, ja myös ruoka oli kehnoa.

Mooren mukaan ylimääräinen raha lähes tuhosi hänen elämänsä. Ilman sitä hän ei olisi käyttänyt kokaiinia ja tuhlannut strippareihin.

Moore onnistui kuitenkin kääntämään kokemuksen voitokseen. Mies opiskelee nyt lakia yliopistossa ja valmistuu parin vuoden päästä asianajajaksi.

– Oma puolivuotiseni vankilassa antoi minulle ainutlaatuisen näkökulman asiaan. Haluan itse auttaa tulevaisuudessa vankilassa olevia esimerkiksi pääsemään eroon päihteistä ja saamaan koulutusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.