Saako siskon exän kanssa olla kaveri? Miehet vastaavat

MTV Lifestyle selvitti, saako sisaruksen exän kanssa kaveerata eron jälkeen. Mitä miehet ovat asiasta mieltä?

”Saako siskon tai veljen exän kanssa jatkaa kaverina olemista, vaikka siskolle ja tälle henkilölle tulisi ero? Entä exän perhe: saako heidän kanssaan mielestäsi olla eron jälkeen yhteydessä?” kysyy nimimerkki Moni.

Näin miesraatimme vastasi:

"Nimimerkki Alfauros vastaa: kysymys on hankala. Toisaalta eron ei pitäisi vaikuttaa ihmisten välisiin suhteisiin, toisaalta taas kyse on lojaaliudesta. Paljon riippuu siitä, onko ero tapahtunut hyvässä vai huonossa hengessä. Omakohtaisten kokemusten mukaan läheiset välit exän sisarusten ja perheen kanssa ovat pysyneet eron jälkeen hetken aikaa suht lämpiminä, mutta sittemmin aika on tehnyt tehtävänsä ja luontainen etääntyminen on tapahtunut, vesi on virrannut. Ei siinä kaverina pysymisessä mitään väärää ainakaan ole, mutta toki nämä ovat aina tapaus- ja yksilökohtaisia asioita."
– Mies, 33, sinkku

”Ei saa. Se on sitten ihan "done and done" sen suhteen osalta. Ei edes exän kavereiden kanssa pidä olla ystäviä enää eron jälkeen.”
– Mies, 27, parisuhteessa

”Hei, Moni. Toki saa olla kaveri kenen kanssa vaan. Mutta tämä asia pitää tietysti arvioida tapauskohtaisesti millainen ero on kyseessä, miksi erottiin ja miten erottiin ja millaiset välit eronneilla on. Jos exä on ollut yksinkertaisesti täysin kelvoton kusipäätyyppi niin ei sellaisen kanssa kaveri kannata olla. Exän perhe menee jo ihan eri ulottuvuuteen, mutta eikai tuollekaan estettä ole, paitsi jos ovat ihan kelvottomia kusipäätyyppejä kaikki."
– Mies, 31, tapailee

”Kyllä minusta saa olla väleissä, vaikka sen eronneen osapuolen onki aluksi vaikea sitä hyväksyä. Kuten itselleni tässä juuri kävi, niin saa olla väleissä, mutta niitten muittenkin pitäisi ymmärtää se, että miltä se tuntuu siitä eronneesta osapuolesta. Sekä minusta se, että jos paljon muut sinun perheestä olisi sen exän vanhempien kanssa tekemisissä, niin se olisi vaan vanhojen haavojen repimistä. Yritäpä siinä sitten unohtaa se toinen, jos muut sinun perheestä olisi tekemisissä exäsi tai hänen vanhempiensa kanssa. Tietysti joitakin semmoinen ei haittaisi varmaan. Meitä on monta."
– Mies, 22, sinkku

"Toki, jos ovat hyvissä väleissä eronneet ja ovat vielä kavereita. Kaipa sama pätee perheeseen vaikkakaan itse en ole nähnyt tarvetta. Omalle kohdalleni ei juuri ole sattunut, että pitäisin sen kummempaa kontaktia siskon exiin. Yhdelle juttelen, jos satun törmäämään, ja siihen jääkin. Sisko taas ei pidä kehenkään omaan exääni yhteyttä – enkä minä." 
– Mies, 33, sinkku

"”Saako siskon tai veljen exän kanssa jatkaa kaverina olemista, vaikka siskolle ja tälle henkilölle tulisi ero?”Olettaen, että ero on tapahtunut edes jokseenkin sivistyneissä merkeissä ja ex-pariskunta on väleissä keskenään, niin miksi ei? Niin kaveri- ja erityisesti ystävyyssuhteet ovat mielestäni todella kallisarvoisia, ja niiden lopettamiseen pitää löytyä jokin hieman painavampi syy kuin vain se, että kolmannen osapuolen kanssa henkilökemiat eivät toimineet parisuhteen tasolla. ”Entä exän perhe: saako heidän kanssaan mielestäsi olla eron jälkeen yhteydessä?” Jos kerran suhde esim. exän vanhempiin on sellainen että yhteydenpito tuntuu luontevalta ja asia on kaikille ok (myös uusille kumppaneille) niin tottakai. Aikuismaisesti ajattelevien ihmisten välillä ei periaatteessa pitäisi olla mitään tuollaisia rajoitteita, tosin käytännössä tuo varmaan harvemmin toteutuu, kiitos meidän jokaisen omien epävarmuuksien."
– Mies, 39, sinkku

"Ehdottomasti saa."

– Mies, 36, naimisissaLue myös:

    Uusimmat