Ruotsalaismediat: Gröna Lundin kävijämäärät romahtivat – työntekijöille tarjotaan nyt vapaita, tapahtumia perutaan

Tukholmassa Gröna Lundissa tapahtunut vuoristorataonnettomuus, joka johti yhden henkilön kuolemaan ja useisiin loukkaantumisiin, on vaikuttanut rajusti huvipuiston kävijämääriin. Tapahtumia on peruttu ja työntekijöille tarjottu ylimääräisiä vapaita, kertovat Aftonbladet ja Expressen.

Onnettomuuden jälkeen hetken suljettuna ollut huvipuisto on jälleen auki, mutta kävijämäärä Gröna Lundissa on yli puolittunut verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Maanantaina huvipuiston työntekijät saivat sähköpostia, jossa heille tarjottiin mahdollisuutta ylimääräisiin vapaisiin heinäkuun puolenvälin ja elokuun puolenvälin välillä. Perusteluna ovat normaalia pienemmät kävijämäärät.

– Samaan aikaan viime vuonna meillä oli noin 8 000 kävijää päivässä. Ja nyt määrä on noin 3 000 kävijää päivässä, Gröna Lundin väliaikainen tiedottaja Max Lagerbäck sanoi Aftonbladetille.

Lagerbeck lisäsi, että vapaisiin tarttuminen on vapaaehtoista, ei pakollista.

Huvipuisto on myös ilmoittanut peruvansa useita tapahtumia. "Tik tok experience" siirretään ensi vuodelle. Night rider -tapahtuman palaaminen tapahtumakalenteriin ylipäätään on epävarmaa.

35-vuotias nainen kuoli Gröna Lundissa kesäkuun lopussa Jetline -vuoristoradassa tapahtuneessa onnettomuudessa. Lisäksi yhdeksän muuta ihmistä loukkaantui. Yksi vakavasti loukkaantuneista oli kuolleen naisen sisko

Alustavien tutkimusten perusteella vaunujen lukitussoljet olivat pettäneet tuntemattomasta syystä. Aiemmin Ruotsin onnettomuuslautakunta kertoi raiteilta suistuneen vaunun etummaisten pyöräparien löystyneen ja sen takia irronneen. 

Silminnäkijä kritisoi Gröna Lundin toimintaa onnettomuustilanteessa – "Se oli kaaosta" 1:26
Silminnäkijä kritisoi Gröna Lundin toimintaa onnettomuustilanteessa – "Se oli kaaosta"

Lue myös:

    Uusimmat