Ruotsin onnettomuuslautakunta tutkii vuoristorataturmaa – "Näimme poikkeaman"

Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa 2:02
Katso myös: Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa

Sunnuntaina tapahtuneen vuoristorataonnettomuuden syy on vielä hämärän peitossa.

Ruotsin onnettomuuslautakunta (SHK) tutkii sunnuntaina Gröna Lund -huvipuistossa Tukholmassa tapahtunutta onnettomuutta, jossa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui useita, kun Jetline-vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan.

Onnettomuuslautakunnan mukaan jokaisessa vuoristoradan vaunuissa on neljä pyöräparia, ja raiteilta suistuneessa vaunussa etummaiset pyöräparit olivat jostain syystä päässeet löystymään. Asiasta kirjoittaa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Yksi irronneista pyöräpareista löytyi maasta vuoristoradan läheltä ja toinen huoltorakennuksen katolta.

Onnettomuuslautakunta on seurannut vuoristoradan vaunujen kulkua ylhäältä päin, sanoo lautakuntaa johtava John Ahlberk SVT:n Aktuellt-ohjelmassa.

– Seurasimme vaunujen kulkua ja uskomme löytäneemme kohdan, jossa näimme poikkeaman, Ahlberk sanoi.

Onnettomuuslautakunta aikoo tutkia myös mahdollista materiaalin väsymistä, hitsausliitoksia ja muita metallirakenteita.

Jetline-vuoristorata on 800 metriä pitkä ja 30 metriä korkea. Huvipuiston verkkosivujen mukaan vuoristorata otettiin käyttöön vuonna 1988.

Huvipuistolaitteet tarkastetaan Ruotsissa vuosittain ennen kauden alkua. 

Jetline-vuoristorata oli läpäissyt riippumattoman tarkastusyhtiön tämän kuun alussa tekemän tarkastuksen ilman huomautuksia.

Gröna Lund on ilmoittanut pysyvänsä suljettuna tämän viikon. Myös huvipuistossa järjestettävät konsertit on peruttu.

Lue myös:

    Uusimmat